Vadi Yayınları, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Metro İstanbul reklam alanlarında tanımını yapmak istedikleri Aytekin Yılmaz'a ait "Son Diktatör" ve "Yüzleşerek Barışmak" adlı kitaplara, İBB tarafından onay verilmediğini açıkladı. Vadi Yayınlarından yapılan açıklamada, bu iki kitabın PKK'nın örgüt psikolojisi ve Abdullah Öcalan'ın nasıl bir diktatör olduğuna yer verildiği belirtildi.

Terör örgütü üyeliği nedeniyle hayatının yaklaşık 10 yılını hapishanelerde geçiren ve Yoldaşını Öldürmek kitabı ile kendi geçmişi ile de hesaplaşan Diyarbakırlı Aytekin Yılmaz, son kitabı olan Son Diktatör ile PKK lideri Abdullah Öcalan'ın ekseninden örgütsel faaliyetleri ifşa ediyor.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Vadi Yayınları tarafından çıkarılan; PKK ve Öcalan üzerinden Türkiye’nin örgüt kültürünü analiz eden, Aytekin Yılmaz tarafından yazılan Son Diktatör kitabının ücreti ödenerek bilboard reklamları yapılması başvurusunu geri çevirdi.

"PKK'NIN ETKİ VE DENETİMİ ÇOK DAHA KAPSAMLI"

Aytekin Yılmaz CHP'ye şöyle tepki gösterdi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, PKK ve Abdullah Öcalan'ı eleştiren kitaplarıma tanıtım izni vermemesi, PKK/HDP'nin Belediye üzerindeki etki ve denetiminin tahmin ettiğimizden çok daha kapsamlı olduğu anlaşılıyor.

İBB, SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN TERÖRİST KARDEŞİ NURETTİN DEMİRTAŞ'INDA KİTABINI SATMIŞTI

CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbulkitapcisi.com'da terör suçlarından tutuklu HDP'li Selahattin Demirtaş'ın PKK'lı terörist kardeşi Nurettin Demirtaş'a ait kitabın da satıldığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya A.Ş.'nin, Öcalan'ı eleştiren "Son Diktatör" ve "Yüzleşerek Barışmak" adlı kitapların reklamlarının yapılmasına onay vermediği
Vadi Yayınları'nın Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımla ortaya çıktı.

İşte Vadi Yayınlarından yapılan açıklama

Editör: TE Bilisim