Furkan Benli-İstanbul

Gazeteci Cemal Kaşıkçı katliamında ortaya çıkan yeni delil ve bilgiler Mısır’ı mercek altına alıyor. Ortaya atılan yeni iddialar ve bulgular ile okları üzerine çeken Mısır’ın Kaşıkçı katliamında suç ortağı olabileceğini gündeme getirdi.

Yahoo News’in aktardığı bilgilere göre, MbS’nin Kaşıkçı’yı öldürmesi için İstanbul’a gönderdiği suikast timi İstanbul’a gelmeden önce Mısır’daki Kahire Havaalanı’na iniş yaptı.

ZEHİRLİ MADDE MISIR’DAN ALINMIŞ!

Burada çok kısa süre vakit geçiren suikast timi Kaşıkçı’nın sol koluna öldürücü dozda enjekte edilen zehirli maddeyi aldı.

Zehirli maddeyi Kahire’den alan suikast timine bu maddeyi gece yarısı kim, nasıl temin ettiği belirsizliğini henüz koruyor. Habere göre, zehirli maddeye dair de henüz net bir bilgi alınmış değil.

Ancak, haberde bazı bilgilerin belirsizliğini koruduğuna dikkat çekilse de Kaşıkçı katliamında Mısır’ın da rolü olabileceğine dair ilk belirgin kanıtların oluştuğu ifade ediliyor.

Ayrıca haberde, Suudi suikast timinin Riyad’dan havalanıp Kahire üzerinden İstanbul’a gelmesinin Kaşıkçı katliamını planlı olarak gerçekleştirildiğine dair ikna edici bir kanıt olduğu belirtiliyor.

SOL KOLUNA ENJEKTE EDİLDİ!

Türkiye’nin olayın peşini bırakmaması üzerine sanıkları yargılamak için mahkeme kuran Suudiler şeffaf olmayan bir süreç yürütmüştü.

Suudi savcının 20 Haziran 2019’da gerçekleştirilen duruşmada okuduğu sanık ifadelerinde, suikast timinin Kahire’den alındığı iddia edilen zehirli maddeyi Kaşıkçı’ya nasıl enjekte ettiğini ortaya koymuştu.

Sanık ifadelerine göre, Kraliyet Muhafızı Albay Mahir Abdulaziz Mutrib’in emriyle hareket eden suikast timinde yer alan Salah Muhammed et-Tubeyki, diğerleri tarafından zorla zapt edilen Kaşıkçı’ya 40 miligram zehir enjekte etmişti.

Öte yandan Suudi Arabistan’ın tepki çeken Kaşıkçı davasına Mısır’dan övgü açıklaması gelmişti. Açıklamada Suud makamlarının Kaşıkçı cinayeti davasına yönelik soruşturmanın güvenilir olduğuna yer verilmiş ve Mısır’ın davaya yönelik tüm soruşturmalara güvendiğinin altı çizilmişti.

Editör: TE Bilisim