PSV Eindhoven Galatasaray eski maçları nasıl? PSV Eindhoven hangi ülkede ve ligde? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Hollanda ekibi PSV Eindhoven eşleşti. Galatasaray ilk maçı rakibiyle deplasmanda oynaması öncesinde sarı kırmızılı taraftarlar arama motorlarında takımla ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki, PSV Eindhoven Galatasaray eski maçları nasıl? PSV Eindhoven hangi ülkede ve ligde? İşte tüm detaylar haberimizde…

PSV EİNDHOVEN GALATASARAY ESKİ MAÇLARI NASIL?

Galatasaray'ın rakibi olan PSV Eindhoven ile oynadıkları son 5 müsabakanın sonuçları aşağıda yer almaktadır. Aralarındaki son 5 maç:

  • 18/07/18 Galatasaray 1-3 PSV Eindhoven
  • 18/10/06 Galatasaray 1-2 PSV Eindhoven
  • 30/10/01 Galatasaray 2-0 PSV Eindhoven
  • 19/09/01 PSV Eindhoven 3-1 Galatasaray

PSV EİNDHOVEN HANGİ ÜLKEDE VE LİGDE?

PSV ya da tam adıyla Philips Sport Vereniging (Philips Spor Birliği), 31 Ağustos 1913'te Philips işçileri tarafından kurulan bir spor kulübüdür. Ama kulüp en fazla başarıyı futbol şubesinde yakalamıştır. Hollanda'da Ajax ve Feyenoord ile birlikte Hollanda'nın en başarılı 3 takımdan biri olan PSV, en son 2014-15 sezonunda lig şampiyonu olmuştur. 1988'de de UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak Avrupa'nın en büyüğü olma başarısını göstermiştir.

PSV yetiştirdiği oyuncuları büyük paralar karşılığı Avrupa'nın ünlü kulüplerine satmasıyla bilinir.

PSV Eindhoven Hollanda ligi olan “Eredivisie” liginde oynamaktadır.

PSV EİNDHOVEN HAKKINDA BİLGİ

Olası rakiplerden olan Hollanda temsilcisi, ligini 88 puanlı şampiyon Ajax’ın ardından 72 puanla ikinci sırada bitirdi. UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda Granada, PAOK ve Omonia takımlarının arasında 12 puanla lider turlayan Eindhoven, son 32 turunda Olympiakos’a elendi.

Oynadığı 45 maçta 27 golü bulunan Donyell Malen, takımın en skorer ismi olarak göze çarpıyor. Maçlarını 35 bin kişi kapasiteli Phillips Stadyumu’nda oynayan kırmızı beyazlı ekibin teknik direktörlüğünü Roger Schmidt yapıyor.

Editör: TE Bilisim