İzmir’deki HDP binasına yapılan saldırıdan sonra arama motorlarında sıkça araştırılan Onur Gencer kimdir, kaç yaşında? Onur Gencer nereli, FETÖ’cü mü? Sorularının yanıtını sizler için araştırdık. İzmir’de HDP İl Başkanlığını basıp Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in provokasyon girişimi amacına ulaşamadı. Saldırgana her kesimden çok güçlü tepki geldi. Partiler, liderler, STK’lar saldırıyı çok sert açıklamalarla kınadı. Tutuklanan Gencer’in bağlantıları araştırılıyor. Peki, Onur Gencer kimdir, kaç yaşında? Onur Gencer nereli, FETÖ’cü mü? İşte detaylar…

ONUR GENCER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

HDP İzmir İl Başkanlığı’na girerek Deniz Poyraz’ı öldürdükten sonra yakalanan Onur Gencer (27), Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklandı. Gencer’in saldırı için binanın bulunduğu yere taksiyle geldiği, elindeki çantada bıçak ve bir miktar para olduğu öğrenildi. Saldırıyı Amerikan yapımı olan Ruger marka 9 mm tabancayla yapan Gencer’in şarjördeki 10 mermiyi de ateşlediği belirtildi.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada HDP'ye saldıran kişinin sağlık çalışanıyken istifa ettiği belirtildi. Ancak sosyal medya hesaplarına bakıldığında, söz konusu kişinin Suriye'de silahlarla çekilmiş görüntüleri yer alıyor. İnstagram profilinde Türkiye bayrağı koyduğu görülüyor.

Gencer’in “İntikamdan daha büyük bir haz yoktur!” sözünü paylaştığı Instagram hesabında, sık sık poligona giderek atış taliminde bulunduğu anlara ilişkin fotoğraf ve videolar da yer alıyor. Bunun yanı sıra Gencer’in etnik kimliklere dönük nefret içerikli sözler paylaştığı da göze çarpıyor.

ONUR GENCER NERELİ, FETÖ’CÜ MÜ?

Saldırıyla ilgili soruşturma genişletilirken, Gencer’in bağlantıları araştırılıyor. Yapılan ilk incelemede Gencer’in saldırıyı uzun zaman önce planladığı, bu amaç doğrultusunda HDP İl Başkanlığı’nın bulunduğu binada bulunan yabancı dil kursuna kaydını yaptırdığı belirlendi. Gencer’in dil kursuna dikkat çekmemek için kaydolduğu, böylece binada keşif yaptığı, saldırı anı ve saldırıdan sonra kaçış planları çıkardığı kaydedildi.

Saldırıyı planlayan ve binada keşif yapan Gencer’in, poligonda atış talimi yaptığı ortaya çıktı. Saldırganın asıl hedefinin ise HDP il yöneticilerinin de içinde bulunduğu parti binasındaki herkesi öldürmek olduğu kaydedildi. Saldırı anında binada kimsenin olmamasıyla olası katliamın önüne geçildi. Şimdi Gencer’in bağlantıları, görüşme trafiği araştırılıyor.

Editör: TE Bilisim