İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber - Türkiye, 2023 vizyonu çerçevesinde belirlenen milli siber güvenlik hedefl eri, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’nı ortaya çıkarırken, stratejik adımlarla belirlenen 40 eylem ve 75 uygulama da hayata geçirilmeye devam ediyor.

Bu kapsamda bin 800’ün üzerindeki Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) ve 5 bine yakın siber güvenlik uzmanından oluşan ulusal siber güvenlik yapılanması kötü niyetli hackerlara geçit vermedi.

Yapılan araştırmalara göre siber saldırıların 2021 yılında küresel ekonomiye yıllık 6 trilyon dolar tutarında zarara sebep olacağı tahmin edilirken, bu zararın 2025 yılında 10 trilyon doları aşması bekleniyor.

USOM kaleye dönüştü
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde yürütülen siber güvenlik faaliyetleri kapsamında, USOM, siber güvenlik için adeta bir kaleye dönüştürüldü. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Avcı, Azad ve Kasırga projeleri ulusal siber güvenliğe önemli katkılar sağlarken, birçok zararlı yazılımı da bertaraf etti. Avcı, Azad ve Kasırga 2017-2020 yılları arasında Türkiye’yi hedef alan 325 bin siber saldırıyı engelledi.
Editör: TE Bilisim