Telafi eğitimi başvurusu nasıl yapılır? 2021 Telafi eğitimi dersler zorunlu mu? Soruları milyonlarca veli ve öğrenci tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Pandemi döneminde tam eğitim alamayan binlerce öğrencinin mağduriyetini gidermek için geliştirilen telafi eğitimleriyle ilgili MEB’den son dakika açıklaması geldi. Vatandaşların arama motorlarında sıkça araştırılan ve merak edilen Telafi eğitimi başvurusu nasıl yapılır? 2021 Telafi eğitimi dersler zorunlu mu? Sorularının yanıtını sizler için haberimizde derledik. İşte detaylar…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 5 Temmuz'dan itibaren dileyen öğrenci ve öğretmenlerin, okullardaki farklı imkanlardan yararlanmaları için de başvuruların başladığını söyledi. Bakan Ziya Selçuk, okullarda planlanan etkinlik ve aktiviteler kapsamında, Ankara'da öğrencilerle bir araya gelerek resim yapıp, top oynadı.

TELAFİ EĞİTİMİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Karnelerin erişime açılmasının ardından 5 Temmuz-31 Ağustos arasında gerçekleştirilecek "Telafide Ben de Varım" programı çerçevesinde yürütülecek eğitimler için başvurular bugün başladı. Telafi eğitimlerine başvurular 2 Temmuz'a kadar devam edecek.

Öğrenciler, bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve belediyelere bağlı tesis ve merkezlerden yararlanabilecek.

Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerle ilgili ayrıntılara "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.

2021 TELAFİ EĞİTİMİ DERSLER ZORUNLU MU?

Telafide Ben de Varım programı için başvurular 21 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında olacak. Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurabilecek.

Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

Editör: TE Bilisim