DP Spor servisi

Beşiktaş, Sergen Yalçın konusunda ikiye bölünmüş durumda. Taraftar Sergen Yalçın’ı takımın başımda görmek istersek Siyah-Beyazlı yönetimin Şenol Güneş’e teklif götürdüğü öğrenildi. Sergen Yalçın ile fiyat konusunda anlaşamayan Beşiktaş yönetimi Şenol Güneş’i takımın başına getirme planları yapıyor. EURO 2020’de Milli Takımı gruplardan çıkaramayan ve turnuvaya puansız veda eden Şenol Güneş, Milli Takım’dan istifa etmeyeceğini dile getirmişti. Siyah-Beyazlı takım devreye girince Güneş, önümüzdeki günlerde istifasını sunacak.

Güneş’in Beşiktaş karnesi

Şenol Güneş, Beşiktaş'ta görev yaptığı ilk sezonda takımı şampiyonluğa taşımayı başardı.Siyah-Beyazlı takım, 2015-2016 sezonunda 79 puan toplayarak Güneş yönetimindeki ilk şampiyonluğunu aldı. Beşiktaş, Güneş'in teknik direktörlüğünde ikinci sezonda da şampiyonluğu rakiplerine kaptırmadı ve 2016-2017'de bu sefer 77 puanla mutlu sona ulaştı.

Son 2 sezonda işler iyi gitmedi

Güneş ve Siyah-beyazlı takım için şampiyonluktan sonraki iki Süper Lig sezonunda işler istendiği gitmedi. Beşiktaş, Güneş yönetimindeki 2017-2018 sezonunda 71 puan toplayabildi ve 4. sırada kaldı. 2019 sezonunda ise Güneş, sezonu 3. sırada tamamladı.

Editör: TE Bilisim