Kocaeli’de, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın çiftliğindeki 15 kaçak yapının yıkımına başlandı.

Kaçak olduğu belirlenen çiftliğin tahliye edilmesi için verilen süre dolunca dün bölgeye jandarma, belediye ve elektrik dağıtım ekipleriyle iş makineleri sevk edildi. Ekiplerin çiftlikteki incelemesinde kaçak olduğu belirlenen yerlerin yıkılmasına karar verildi.

Yıkımdan önce, çiftlikteki malların çıkarılması için süre istendi. Öğleden sonra tahliye işleminin başlamasıyla çiftlikteki büyükbaş hayvanlar ve bazı eşyalar, çiftlik çalışanlarınca kamyonlara yüklenip tahliye edildi.

15 KAÇAK BİNA

Dilovası Belediyesi ekipleri, geçen yıl haziran ayında İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Dilovası ilçesi Köseler Köyü’ndeki çiftliğinde incelemelerde bulunmuştu. Türkkan’a ait Nezir Ağa Et Entegre Besicilik'te yapılan incelemede ekipler, 28 bin metrekarelik alandaki 15 yapının kaçak ve çiftliğin bir kısmının da TOKİ arazisinde olduğunu belirlenmişti.

15 kaçak yapı için 662 bin 794 TL ceza uygulanmasının yanı sıra kaçak yapıların yıkımına karar verildi.

GAZETECİLERE SALDIRI

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın korumaları bölgede yıkımı takip eden gazetecilere saldırdı. 4 kişi tarafından saldırıya İHA muhabiri, "Gelip saldırdılar, 'neyi çekiyorsun' diyerek. Drone'u parçaladılar." dedi.

Editör: TE Bilisim