Bir çok usta ve işçinin çalıştığı proje bittiğinde çayın serüvenini anlatan müze ve 13D sinema salonuyla hizmet verecek. Çay Çarşısı aynı zamanda 29 metrelik çay bardağı ile hem Rize'nin simgesi olacak hem de dünyanın en büyük çay bardağı olduğu için Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek. Ayrıca Çay çarşısının bünyesinde çay bardağının etrafında ise yöresel ürünlerin satışının olabileceği dükkanlar olacak.

Projenin gelecek nesiller için bir güzel bir örnek olacağını ve bu nedenle projede yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Onur Eker isimli inşaat çalışanı "Guinness rekorlar kitabına girmiş bir projede çalışmak bize de nasip oldu. Güzel bir duygu ve gurur verici. O yüzden elimizden gelenin en iyisini yapıp gelecek nesillere imzamızı bırakmak istiyoruz" ifadelerini kullanırken mobilya ustası Muhammet Metin ise "Dünyanın en büyük çay bardağı projesinde çalışmak gurur verici. Gelecekte çocuklarımıza inşaatını biz yaptık diyebilecek olduğumuz için mutluyuz. Gelecek nesillere imzamızı bırakıyoruz. Gururlanabileceğimiz bir proje. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bizde buradan ekmeğimizi yiyoruz" dedi.

Bir başka usta olan Recep Usta ise projenin hakkında şöyle konuştu:

Rize için gerekli olan projeydi. Çay Rize'nin sembolüdür. Rize'ye özgü olduğundan güzel düşünülmüş bir çalışma. Yöresel olarak da çayın tanıtılması tarafından da katkıları olacaktır. Olması gerekiyordu hatta geç kalınmıştı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ahşap çalışmalarını biz yürütüyoruz. Biz de bir iz bırakacak olduğumuz için mutluyuz. Rize'ye hayırlı olsun.

Editör: TE Bilisim