2021 YKS sınavına girecek milyonlarca öğrenci, yoğun bir çalışma temposuyla hazırlandıkları sınava girmeden önce, hangi dualar ve sureler okunur, sınavda başarılı olmak için okunacak dualar ve sureler neler gibi soruları araştırıyor. Yaptıkları çalışmaların sonucunda başarılı olmak için dualar eden öğrenciler için "Sınava girmeden önce okunacak dualar neler?" konusunu değerli okurlarımız için yazımızda derledik.

Elbette yapılacak güzel dualar için sınır koymak mümkün değildir. Dua, insanın Yaratıcısına olan niyazı, yakarışıdır. Kul dilediği gibi dua edebilir ve Rabbimiz (Ud'ûnî estecib leküm/Bana dua ediniz, size icabet edeyim) buyurarak dualarımızın asla karşılıksız kalmadığını müjdelemiştir. Ancak bazı durumlarda anlamı itibariyle tavsiye edilen hususi dualar da bulunmaktadır ve bunlarla Allahu Teala'ya niyazda bulunmanın bir mahzuru yoktur.

2021 YKS sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar dilerken Sınava girmeden önce okunacak dualar neler? konulu yazımıza devam ediyoruz. İşte sınavda ve sınava girerken okunacak dualar ve sureler hakkında merak edilenler.

Sınava girmeden önce okunacak dualar neler? İşte sınavda ve sınava girerken okunacak dualar ve sureler!

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) [Küllü emrin zî-bâlin lem-yübde' fîhi bi'l-Besmeleti fe-hüve akta'] "Kendisine Besmele ile başlanılmayan her işin sonu kesiktir" Hadis-i Şerifi'ne dayanarak öncelikle yapılacak şey Besmele-i Şerife'dir; "Bismillâhirrahmânirrahîm". Günlük yaşantımızın "her güzel detayında" sık sık besmele çekmek Allahu Teala'nın inayetine, yardımına vesiledir.

Bu sebeple sınava girerken ve başlarken mutlaka Besmele çekmeyi unutmamalıdır.

İkinci olarak okunabilecek dualar arasında "Rabbi yessir ve-lâtu'assir Rabbi temmim bi'l-hayr" (Yâ Rabbi! (İşimiz) kolaylaştır, zorlaştırma, Ya Rabbi! Hayırla tamamla!.)

Üçüncü olarak ise hem sınavdan önce hem de sınav sırasında Hz. Mûsâ Aleyhisselâm'ın "Rabbişrah lî sadrî ve yessir lî emrî vahlül ukdeten min lisânî" (Yâ Rabbi! Sadrımı (gönlümü) şerhet (genişlet), işimi benim (lehime) kolaylaştır, lisânımdan düğümü çöz) duası okunabilir. 

Evden çıkarken abdestli çıkmak da hem sınav, hem de sair zaman için elden geldiğince riayet edilmesinde fayda olan hususlardandır.

Sınava girmeden Fetih Suresi, Yasin-i Şerif Suresi, Ayetel Kürsi de okunabilir.

Editör: TE Bilisim