Elmalı nereye bağlı, hangi şehirde? Elmalı tam olarak nerede? Soruları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Türkiye'nin gündeminde yer alan ve büyük tepki toplayan Elmalı taciz davasına dair her detay yoğun bir şekilde araştırılıyor. Vatandaşlar arama motorlarında ve sosyal medyada, Elmalı nereye bağlı, hangi şehirde? Elmalı tam olarak nerede? gibi soruları arama motorlarında sorguluyor. Akdeniz bölgesinde bulunan Elmalı ilçesine dair detaylar…

ELMALI TAM OLARAK NEREDE?

Elmalı, Türkiye'nin Antalya iline bağlı bir ilçedir. Şehir merkezinin 114 km batısında yer alan ilçe, Muğla iline komşudur.

ELMALI NEREYE BAĞLI, HANGİ ŞEHİRDE?

Elmalı, Antalya kent merkezinin batısında, Toros Dağları’nın batı kıvrımlarının arasında yer alan bir plato üzerine kurulu. Antalya’nın en az bilinirliğe sahip ilçelerinden biri olan Elmalı, Likya Uygarlığı’nın hakim olduğu topraklarda çok zengin tarihi ve doğal güzelliklere sahip.

Türkiye’nin elma ihtiyacını karşılayan en önemli tarım merkezlerinden biri olan Elmalı, ağırlıklı Yörük ve Türkmen nüfusunun etkisiyle geleneksel yaşamın izlerini görebileceğiniz, kültürel dokusunu kaybetmeyen bir yerleşim yeri. İlçede her yıl gerçekleştirilen Yörük şenlikleri ve yaylalarda düzenlenen etkinliklere çok sayıda ziyaretçi katılıyor.

Editör: TE Bilisim