Marek Hamsik neden gözlük takıyor? Marek Hamsik’in gözleri bozuk mu? Soruları futbolseverler tarafından sıkça araştırılmaya başlandı. Trabzonspor’un yeni açıkladığı tecrübeli yıldız futbolcu Marek Hamsik’in çekilmiş olduğu çeşitli fotoğrafların gözlüklü olması sosyal medyada merak konusu oldu. Peki, Marek Hamsik neden gözlük takıyor? Marek Hamsik’in gözleri bozuk mu? İşte konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

MAREK HAMSİK NEDEN GÖZLÜK TAKIYOR?

Futbolcuların giyim tarzlarına her zaman çok dikkat edilir ve bunlar zaman zaman, sahadaki sonuçlardan bile daha çok konuşulabilir:

Tabii takılan aksesuarlar da buna dahil. Bazıları ihtiyaç içindir, bazıları ise keyfidir.

Trabzonspor'un yeni transferi Marek Hamsik'in taktığı gözlükler ise hem biraz ihtiyaçtan kaynaklanıyor hem de aksesuar kapsamına giriyor.

MAREK HAMSİK’İN GÖZLERİ BOZUK MU?

Correire dello Sport'un iki yıl önceki haberine göre Hamsik'in gözleri 0.25 derece bozuk. Slovak yıldız saha içinde bu yüzden kontakt lens kullanıyor.

Fakat oldukça düşük bir bozukluk olmasına rağmen Hamsik, saha dışında gözlük kullanmayı da ihmal etmiyor. Gözlüğü kullanmasının büyük sebebi ise kendisine çok yakıştırması.

Yani Hamsik, gözlüklerini aslında bu hafif görme bozukluğundan dolayı değil, bir aksesuar olarak kullanıyor.  Tecrübeli orta saha ve gözlükleri artık adeta özdeşleşmiş durumda.

MAREK HAMSİK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Marek Hamsik, 27 Temmuz 1987'de Slovakya'nın Banska Bystrica şehrinde dünyaya geldi. Futbola ülkesinde başlayan ve Slovan Bratislava ile yeşil sahalara adım atan Hamsik, 2003 yılında A takıma yükseldi.

Geçirdiği 1 yılın ardından 2004'te İtalyan ekibi Brescia'a 500 bin Euro bedelle transfer olan Slovak orta saha, burada çıktığı 74 maçta 12 gol kaydetti ve 2007'de ülkenin köklü ekiplerinden Napoli'ye imza attı.

Temmuz 2007'de 5.5 milyon Euro bonservisle Napoli'ye imza atan Hamsik, Mavi Beyazlı ekibin tarihine geçen bir isim oldu. Napoli tarihinin en iyi yabancı oyuncuları arasında yer alan Hamsik, İtalya kulübüyle çıktığı 520 karşılaşmada 121 gol ve 111 asistlik performans sergiledi.

Temmuz 2007'de 5.5 milyon Euro bonservisle Napoli'ye imza atan Hamsik, Mavi Beyazlı ekibin tarihine geçen bir isim oldu.

Editör: TE Bilisim