İstanbul’un Nişantaşı semtinde bir parkta arkadaşıyla parkta oturan akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya başörtülü olduğu için saldıran Eray Çakın hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

SALDIRI 6 HAZİRAN’DA GERÇEKLEŞMİŞTİ

İddianamede, saldırgan Çakın'ın 6 Haziran'da Teşvikiye'de bulunan Mıstık Parkı'nda arkadaşlarıyla birlikte oturduğu sırada, parka gelen ve başörtülü olan müştekiler Neşe Nur Akkaya ile Yasemin Farhat'a rahatsızlık verecek nitelikte aralıksız olarak baktığı aktarıldı. İddianamede Çakın'ın, müştekilerin yanına gelen kediyi gerekçe göstererek, “Ben sizden rahatsız oluyorum. Gaziosmanpaşa'ya gidin. Burada yaşayamazsınız. Buradan gidin.” şeklinde yüksek sesle parkta bulunan insanları galeyana getirmek ve müştekilere karşı kışkırtmak amacıyla bağırdığı anlatıldı.

DARBI KABUL ETTİ

Saldırgan Çakın’ın verdiği ifadede ise, Kaya’nın yanına gelen kediyi uzaklaştırmak için ayağıyla vurduğunu söyleyerek, “Ben de kendilerine, ‘kedilerden rahatsız oluyorsanız burada oturmayın. Çünkü arkada kedi parkı var’ dedim. Kaya’da bana, ‘sen kendi işine bak’ dedi. Bunun üzerine tartışmaya başladık.” dediği öğrenildi. Tartışma sırasında elindeki küçük su şişesiyle Neşe Nur Kaya’nın alnına 1-2 kez vurduğunu kabul eden saldırgan Çakın, daha sonra parkta bulunan sivil polisin araya girdiğini ve Kaya’nın, “Biz burada başörtümüzden dolayı oturamıyoruz.” diye bağırdığını belirtildi.

Su şişesi silah sayıldı
Hazırlanan iddianamede şüpheli saldırgan Çakın’ın olaydan sonra ele geçirilemeyen ve olay anında kullandığı cismin saldırıda kolaylık sağlaması ve müştekinin daha fazla yaralanmasına elverişli olması nedeniyle silah kapsamında değerlendirildiğine işaret edildi. Çakın'ın “silahla kasten yaralama” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından 1 yıl 9 aydan 6 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame İstanbul 60’ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde gönderildi.
Editör: TE Bilisim