LGS tercihlerinde komşu kayıt alanındaki okullar seçilebilir mi? sorusunu ve LGS tercih kılavuzu! seçeneğini ilgili vatandaşlar için haberimizde derledik. MEB, yayımladığı 2021 LGS tercih kılavuzu üzerinden öğrenciler ve velilerin sorularına cevap veriyor. Tercih yapacak kişiler ise konu hakkında ayrıntılı bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, LGS tercihlerinde komşu kayıt alanındaki okullar seçilebilir mi? İşte LGS tercih kılavuzu…

LGS TERCİHLERİNDE KOMŞU KAYIT ALANINDAKİ OKULLAR SEÇİLEBİLİR Mİ?

MEB’İN YAYIMLADIĞI TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

MEB, yayımladığı 2021 LGS tercih kılavuzu üzerinden öğrenciler ve velilerin sorularına cevap veriyor. Maddelerden birinde ise şunlar yazıyor:

“Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, (Kayıt Alanında) öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Mavi renk, (Komşu Kayıt Alanında) öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Kırmızı renk, (Diğer) ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.”

Editör: TE Bilisim