Van'ın Çaldıran ilçesinin İran sınırında başlatılan ve Ağrı'nın Doğubayazıt ile Hakkâri’nin Yüksekova hattına kadar uzanan modüler duvar ve akıllı kule çalışmaları sürüyor.

7 TONLUK BLOK DİKİLİYOR

Yüklenici firmalarca kurulan beton santrallerinde üretilen 3 metre yüksekliğinde, 2 metre 80 santimetre genişliğinde ve 7 ton ağılığındaki beton bloklar, iş makineleriyle önceden zemini hazırlanan sınır hattına döşeniyor. İlçe sınırlarında 63 kilometrelik hatta yapılacak modüler duvar çalışmalarının 3 kilometrelik kısmı tamamlanırken, güvenlik duvarına paralel olarak hendek kazma çalışmaları da devam ediyor.

ETKİN GÖZETLEME İMKÂNI

Sınır hattının daha güvenli hale getirilmesi için 110 kilometre hendek kazıldı, 76 monoblok ve lego kule inşa edildi, 103 elektro optik kulenin yapım çalışmaları da sürüyor. Güvenlik güçlerinin mayın temizleme faaliyeti de yürüttüğü sınır hattının gözetleme ve haberleşme kuleleri ile komuta kontrol merkezleri sayesinde kesintisiz ve etkin gözetleme imkânına kavuşturulması hedefleniyor.

“SINIRLARIMIZ DAHA GÜVENLİ OLACAK”

Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, sınır güvenliğinin sağlanması için güvenlik güçlerinin fedakârca görev yaptığını söyledi. Dinç, “Duvarının tamamlanmasıyla Türkiye-İran sınırının daha güvenli hale gelecek. Ülkelerindeki iç savaş ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle İran üzerinden Türkiye sınırına gelenlerin Türkiye'ye geçişlerine müsaade etmeyeceğiz. Bu noktada sınırlarımızın güvenliğini sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) çok yoğun gayret gösteriyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim