Türkiye'de kendilerini bağımsız olarak tanıtan bazı medya kuruluşlarının ABD merkezli Chrest Foundation Vakfı tarafından fonladığı ortaya çıktı.

Yaşanan gelişme ile ABD destekli medya kuruluşları tepkilerin odağı haline geldi. ABD tarafından fonlanan haber siteleri arasında Medyascope da yer alıyor.

DİNİ DEĞERLER HEDEFTE

İslami değerleri hedef alan yayınlarıyla dikkat çeken Medyascope’da İslami değerlerle birebir zıt olan Laikliğin alternatif olarak sunulmuştu.

Bu yayın sonrası Ruşen Çakır’a sosyal medyada Müslümanların hatalarının İslam’a mal edilemeyeceği şeklinde tepkiler gelmişti.

Bunun yanı sıra Medyascope’da Asrı Saadet ve Sahabe-i Kiram’ı hedef alan yazıların yayınlanması Türk toplumunu rahatsız etmeye devam ediyor.

İçimizdeki Amerikan medyası haberini okumak için TIKAYINIZ.

BATI GÖZLÜĞÜYLE İSLAM'A BAKIŞ

Barış, huzur ve adaleti tavsiye eden İslam’ı radikal ve aşırıcı olarak servis eden Medyascope “Radikal İslamcılığı bırakanlar anlatıyor” başlığıyla yayınlanan röportajlarla algıyı gerçek gibi göstererek yine İslam’ı ve Müslümanları hedef almıştı.

Dini değerleri hedef almada sicili kabarık olan ABD destekli Medyascope’un İslam’la olan kavgası sadece bunlarla sınırlı değil.

Türkiye’de dini değerleri tahrip eden isimleri de sıklıkla canlı yayın ve programlara da konuk eden Medyascope’un kurucu Ruşen Çakır’ın ABD’den aldığı paraları nerelerde harcadığı da gözler önüne serildi.

ESNAFA AYAKLANMA MESAJI

Öte yandan 140 Journos isim You Tube kanalı da ABD destekli yayın kuruluşları arasında yer alıyor.

60 bin dolarla fonlanan 140 Journos da yayınladığı videolarla dikkat çekiyor.

Özellikle yakın zamanda koronavirüs salgınına ilişkin servis ettikleri video ile halkı sokağa çağırma mesajları vermeleri nedeniyle tepki toplamıştı.

Pandemi nedeniyle zor zamanlar geçiren esnafa mesaj gönderen 140 Journos, “Veba” videosu ile ayaklanma mesajı verildi.

Videoda konuşan Ankara Esnaf Oda Başkanı İsa Güven, "Bugün Türkiye'nin her ilinden beni arıyorlar; 'Başkanım sokağa inelim miting yapalım taşkınlık yapalım'... Biz 15 aydır bu esnafı, 'bugün düzeltiriz yarın düzeltiriz', sabrediyoruz." ifadeleri tepkilere neden olmuştu.

Editör: TE Bilisim