ABD merkezli Chrest Vakfı'nın Medyascope'a 476 bin 720 dolar, Serbestiyet'e 49 bin 995, 140Journos 60 bin, P24'e ise 124 bin dolar fon sağladığının ortaya çıkmasıyla birlikte sol medyanın yayın politikasındaki Türkiye karşıtlığının sebebi de ifşa olmuştu.

YASAL DÜZENLEME ŞART

Bu noktada İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "Yabancı devletlerin veya kuruluşların fonlarıyla ülkemizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarına yönelik bir düzenleme ihtiyacı olduğu açıktır" demiş, ABD örneğini göstermişti.

MASUMLAŞTIRMA ÇABASI

Fondaş medyanın kirli bağlantıları çarşaf çarşaf ortaya saçılırken, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ise ABD tarafından fonlanan medyaya destek çıktı. TGC'den yapılan açıklamada "İktidar gazeteciliğe müdahale etmekten vazgeçmelidir" denildi. ABD'den fon alan medya masumlaştırılmaya çalışıldı.

FETÖ MEDYASINA DESTEK

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, daha önce FETÖ medyasına da kol kanat germişti. TGC, 8 Eylül 2015'te FETÖ firarileri Abdülhamit Bilici, Tarık Toros, Erhan Başyurt, Ekrem Dumanlı ile bir araya gelmiş, "Basın özgürlüğü için dayanışma" çağrısı yaparak örgüt medyasına kol kanat germişti. Öte yandan TGC'nin Abdülhamit Bilici, Tarık Toros, Erhan Başyurt, Ekrem Dumanlı gibi FETÖ'cülerin üyeliklerine son verip, vermediği konusunda net bir bilgi de yok.

Editör: TE Bilisim