Durim Abazi / Özel Haber

Suç ve Yolsuzluk Soruşturma Ağı’na (KRIK) bağlı gazeteciler Belivuk’un 2 hafta önce yapılan duruşmasına ait kayıtlara ulaştı. 2016’da işlenen bir cinayetin ardından tutuklanan Belivuk, katil olmadığını savunurken, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’le olan ilişkisini anlattı. Suçlu olmadığını, “taraftar lideri” olduğunu ve cinayetlerden, adam kaçırmalardan ve uyuşturucu kaçakçılığından sorumlu olmadığını söyledi, ancak savcının bu konudaki sorularına cevap vermek istemedi.

VUCİC’E TEZAHÜRAT YAPTIRMIŞ

Partizan kulübünün taraftar grubu lideri olan Belivuk, tribünlerde Vucic adına tezahürat yapılmasını sağlamak, hükümet karşıtı protesto gösterileri düzenleyenleri korkutmak gibi hizmetlerde bulunduğunu söyledi. Belivuk, “Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, İçişleri Bakanı Aleksandar Vulin, Vuçiç’in kardeşi, arkadaşları ve bizden hizmet isteyen diğer tüm politikacılarla olan ilişkim hakkında konuşmaya karar verdim. Ama şimdi onlar birbirimizi tanımıyormuş gibi yapıyor.” dedi. Hapishanede çürümeye terk edilmekten korkan Belivuk, kendini tanımazlıktan gelenleri, “Daha fazla ayrıntı” vermekle tehdit etti.

BÖLGENİN EN TEHLİKELİSİ

Belivuk, beş vahşi cinayetin, bir işkence ve uyuşturucu ticaretinin arkasında olduğundan şüpheleniliyor. Katledilenlerin kesilmiş kafaları ile cesetlerinin fotoğrafl arı hükümet yetkilileri tarafından birkaç kez yayınlandığı kaydediliyor. Belivuk grubu, bölgedeki en vahşilerden biri olarak kabul ediliyor. Ülkede yıllardır, özellikle polis ve siyaset adamlarıyla güçlü temasları olması da bu suç grubunun en önemli özelliği.

Editör: TE Bilisim