Durim Abazi / Özel Haber

Ne kadar daha iyisini yapabiliriz?” sloganıyla hareket eden Muhacir Ensar Birliği, “Elden Ele Her Kalbe Bayram” projesiyle Kurban Bayramı’nda muhacir çocukları sevindirdi. Uyguladıkları projenin “Ümmet bilincini geliştirmek amacıyla” yapıldığını belirten Muhacir Ensar Birliği Başkan Yardımcısı Rumeysa Üstün, projenin detaylarını Diriliş Postası’na anlattı. Proje için Siraç Aile Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ile istişareler yapıyorlar ve projeyi birlikte yürütüyorlar.

“ONLARIN TAŞIDIĞI YÜKÜ HAFİFLETMEK İSTEDİK”

İlk olarak Doğu Türkistanlı annelere ulaşarak projelerini anlatıyorlar ve annelerin kendilerine yardımcı olabileceğini öğrenince işe koyuluyorlar. Çocukların kıyafetleri için kumaşlar alınıyor, gerekli bilgilerle birlikte annelere teslim ediliyor ve süreç başlıyor. Proje ile Doğu Türkistanlı annelerin el emeği ürünler ile muhacir yetim çocukların ihtiyaçlarının giderildiğini anlatan Başkan Yardımcısı Üstün, “Baktığımız zaman Doğu Türkistanlı anneler de yetim muhacir çocuklar da hayatın yükünü omuzlarında fazlasıyla hissediyor. Biz de onların taşıdığı bu yükü bir nebze olsun hafifl etmek, çocuklara bir süreliğine de olsa unutturmak için böyle bir proje yapmak istedik” diye konuştu.

“Ne yapabiliriz?”

Bayram yaklaştıkça heyecanın arttığını belirten Rumeysa Üstün, Doğu Türkistanlı annelere ziyaretler yapıldığını, hikâyelerinin dinlendiğini belirtti. Bu ziyaretler sırasında, dikimi biten elbiselerin de alındığını belirten yetkili, hazırlanan hediyeliklerin Siraç Derneği'nde dağıtımı sırasında yaşanan mutluluğu şu ifadelerle anlattı: “Hayatımızın en anlamlı günlerinden biriydi. İçinde bulunduğumuz atmosfer bambaşkaydı. Sanki yıllardır bu anı bekliyormuşuz hissi oluşmuştu. Kardeşlerimizle tanışmak, bayramlaşmak, hediyeleşmek çok güzel olduğu gibi tebessüm ettiklerini, mutlu olduklarını görmek projemizin amacına ulaştığını gösteriyordu. Ve bu da bizim kardeşlerimizden daha mutlu olmamızı sağlıyordu.” dedi.

Editör: TE Bilisim