Lise kayıtları için gerekli evraklar neler? 2021 Lise kayıtları ne zaman başlıyor? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. 2021 MEB lise kayıt tarihleri araştırılmaya başlandı. LGS yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde adayların erişimine açıldı. İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam ediyor. Yerleştikleri liseleri görüntüleyen adaylar gözlerini lise kayıtlarına çevirdi. Peki, Lise kayıtları için gerekli evraklar neler? 2021 Lise kayıtları ne zaman başlıyor? İşte tüm detaylar…

LGS YERLEŞTİRME TAKVİMİ 2021

26-30 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 2 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 9 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos 2021'de tamamlanmış olacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 20 Ağustos 2021'de yerleştirme süreci tamamlanacak.

2021 LİSE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

20 Ağustos 2021'de yerleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından lise kayıt tarihlerinin de başlaması bekleniyor.

LİSE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

  • Yerleştirme sonuç belgesi
  • İlköğretim Öğrenim Belgesi
  • Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi (Nüfus cüzdanı kayıt sonrası iade edilecektir.)
  • Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Veli Adına "Yerleşim Yeri Adres Belgesi"(Nüfus Müdürlüklerinden Alınacaktır)
  • 4 Adet öğrenci kıyafeti ile çekilmiş vesikalık fotoğraf
Editör: TE Bilisim