2021 üniversite kayıtları ne zaman? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği üniversite tercih süreci yarın başlıyor. İstedikleri okul ve bölümü yazmak isteyen adayların tercih sonuçları ve okul kayıtlarıyla ilgili yaptıkları aramaların yanıtını sizler için detayları araştırdık. Peki, 2021 üniversite kayıtları ne zaman? YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? İşte tüm detaylar haberimizde…

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli değil. Yerleştirme sonuçlarının 20 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

2021 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

ÖSYM kılavuzunda yer alan bilgilere göre; YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Editör: TE Bilisim