Türkiye, derinden sarsan orman yangınlarıyla mücadele için hükümete destek olmak yerine siyasi rant peşine düşen CHP’nin Türk Hava Kurumu istismarı bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ağzından deşifre oldu.

UÇAKLAR YATIYOR

30 Temmuz tarihinde sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin Türk Hava Kurumu’na ait uçakların yangın söndürmek için kullanmadığını iddia eden şu paylaşımı yapmıştı: “Uçaklar yatıyor, pilotlar işinden oldu. Yeni bir iş modeli önerdim; bu uçakları belediyelerimizin kiralamasına ve pilotlar ile teknisyenleri istihdam etmesine izin versinler, yangınlara derhal biz müdahale edelim.”

NİYE KULLANILMIYOR?

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya da, önceki gün THK Etimesgut Meydan İşletme Müdürlüğü önünden yaptığı paylaşımda, “Bu uçaklar neden burada atıl vaziyette duruyor? Şimdi değilse ne zaman kullanılacaklar?” ifadelerini kullanmıştı.

ÇALIŞABİLİR UÇAK YOK

CHP’nin algı çalışması Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Hava Kurumu’na gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında tersine döndü. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bir basın mensubunun “Çalışabilir durumda olan hiçbir uçak yok muymuş şu anda hangarda?’ sorusuna, ‘Hayır şu anda yok’ yanıtını verdi.

KILIÇDAROĞLU’NU ES GEÇTİ

Kılıçdaroğlu’nun THK’nın çalışabilir bir uçağının bulunmadığı açıklamasına rağmen, CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, “Yangında THK uçakları neden uçmadı?” paylaşımıyla algı operasyonuna devam etti.

Editör: TE Bilisim