Cuma namazını Çilehane Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Orman yangınları hakkındaki son bilgileri paylaşan Erdoğan, "44 ilimizde çıkan 208 orman yangınının 196'sı kontrol altına alınmış vaziyette. 5 ilimizdeki 12 yangının kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bu illerimiz büyükşehir olarak başta Antalya, Muğla, Isparta, Aydın ve Denizli illerimiz. Şu anda buralarda yoğun bir yangın söndürme çalışmalarımız var" ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK DESTEK RUSYA'DAN

Yangınlara müdahale eden hava filosunun 16 uçak ve 56 helikopterden oluştuğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın 100 itfaiyeciyi daha göndereceğini aktararak, Türkiye'nin yanında olan ülkeleri şöyle sıraladı: "Diğer ülkelerden gelen hava araçlarına baktığımızda Rusya 5 tanker uçağı ve 3 helikopter, Ukrayna 3 tanker uçak ve 4 helikopter, bunun yanında İspanya 2 amfibik uçak, Hırvatistan bir amfibi uçak, İran bir tanker uçak ve 2 helikopter, Azerbaycan daha bir amfibik uçak ve bir helikopter göndermişti."

YALANDAN BAŞKA SIFATI YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ormanda yanan alanların inşaata açılacağını iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert tepki gösterdi. Anayasa'nın 169. maddesine göre yanan bölgelerin yeniden ağaçlandırıldığını ifade eden Erdoğan, "Yanan alanlar tekrar ağaçlandırılır ve başka amaçla kullanılamaz. Maalesef siyasetçilerden bazılarının ifade ettiği gibi yani benim şahsımın 'Buralar da inşaata açılacaktır. Bunların yapımına müsaade edilecektir.' istikametinde onayımın olduğu veyahut da parlamentodan böyle bir şey asla yok. Bu yalandır. Zaten Kılıçdaroğlu'nun yalandan başka bir sıfatı da yoktur" dedi ve şöyle devam etti:

252 MİLYON YENİ FİDAN

Yeniden ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Erdoğan, "Geleceğe Nefes kampanyasıyla her vatandaşımız için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden inşallah dikeceğiz. Yeşil vatanı korumak için cansiperane mücadelemiz devam edecektir. İktidarımız döneminde 5 milyar 400 milyon yetişmiş ağaç diktik."

TÜRKİYE GÜÇLÜ ÜLKE

4 milyon mültecinin Türkiye'ye sığındığına dikkat çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Şu anda eğer Türkiye'de 4 milyon ağırlıklı olarak Arap ve Kürt mülteci varsa, onlar bizim korumamız altındaysa, göçmenleri koruması altına alan Türkiye herhalde zayıf bir ülke değil. Güçlü olduğu için bu insanları koruması altına alıyor, alırken de bunu mevcut imkanlarıyla alıyor, finansmanı iyi yönettiği için bunu başarıyor. Bundan sonra da yine finansı iyi yönetmek suretiyle bu tür adımları atacağız ve bundan da hiçbir çekincemiz yok."

Fazla dayanamadılar

Erdoğan, Türkiye'yi kaosa sürüklemek için sosyal medya üzerinden başlatılan Help Turkey kampanyasına sert çıktı. Yalan terörü estirildiğine vurgu yapan Erdoğan, "Son zamanlarda Türkiye'yi fakir fukara, garip gureba göstermek için, insan söylemek de istemiyor, 'Help Turkey' diye bir kampanya başlattılar. Tabii bunun karşısında bizim söyleyeceğimiz ne var? Tek şey var; 'Güçlü Türkiye', biz güçlüyüz. Nitekim fazla dayanamadılar, hemen kısa bir süre içerisinde de 'Help Turkey'i çektiler, sildiler. Türkiye'yi böyle Amerika'dan, Avrupa'dan, belli yerlerden yönetmek suretiyle adeta dezenformasyonla bir terör estirmek, yani benim yalan terörü dediğim şekilde bir terör estirmek suretiyle halkımızı yalana esir etme kampanyası, gayreti içerisinde olanlar var. Bu konuda biz onlara prim vermeyeceğiz, vermedik" diye konuştu.

Yangına körükle gidiyorlar

Böyle bir zamanda muhalefet 'Acaba iktidara nasıl yardımcı olacağız?' bunu düşünmesi gerekirken, bunu düşünmeyip tam aksine acaba yangına nasıl körükle gideriz bu işi yapıyorlar. Bunların yaptığı iş yangına körükle gitmek. Yani bunların eline bir körük daha verseniz, inanın 'Ne yapıyorsun?' demez. Onu da alır onunla beraber yangına gider."

Editör: TE Bilisim