ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yazılı bir açıklama yaparak, ABD'nin Afrika'da faaliyet gösteren bazı terör örgütlerine karşı yeni bir adım attığını belirtti.

"ÖZEL BELİRLENMİŞ KÜRESEL TERÖRİSTLER"

Blinken, DEAŞ Mozambik'in liderlerinden Bonomade Machude Omar, Cemaat Nusret el-İslam vel-Müslimin örgütünden Sidanag Hitta ve Salem ould Breihmatt ile Eş-Şebab örgütünden Ali Mohamed Rage ve Abdikadir Mohamed Abdikadir adlı kişilerin "Özel Belirlenmiş Küresel Teröristler" listesine eklendiğini bildirdi.

ABD'nin Afrika'daki terörle mücadelesine devam edeceğini belirten Blinken, yeni isimlerin de söz konusu terör listesine eklenebileceğini kaydetti.

ABD'NİN SÖZDE GÜVENLİK ANLAYIŞI

Her yıl küresel terör listesini güncelleyen bir ülke olarak ABD, PKK yapılanması YPG'ye yıllardır destek veriyor. Yine desteklediğine ilişkin bulgular olan ABD'nin terör örgütü DEAŞ'ı bahane ederek tırlar dolusu silah ve askeri ekipmanın yanında, eğitim ve lojistik desteği de sağlıyor. Avrupa ise örgütün faaliyetlerini yürüttüğü üs konumunda.

Ankara'nın itirazlarına rağmen, ABD, PKK ile örgütün Suriye kolu YPG'nin farklı olduğunu savunuyor. Ancak bu iddia, hem hazırlanan raporlar hem de ABD'li yetkililerin açıklamaları ile çelişiyor.

Editör: TE Bilisim