Apple, çocukların güvenliği konusunda bir dizi yeni önlemi devreye almaya hazırlanıyor. Çocukların cinsel istismarının ve bunun online olarak yayılmasının önüne geçilmesi için attığı yeni adımları duyuran Apple, artık bundan sonra müstehcen çocuk fotoğraflarını tespit edip, bu kullanıcıları yetkili birimlere bildirecek. Çocuklar için genişletilmiş koruma önlemlerini açıklayan ABD’li şirket, attığı adımları şu ifadelerle duyurdu:

Çocukların cinsel istismar malzemesi (CSAM) yapılmasını ve bunun online olarak yayılmasını sınırlamak istiyoruz. Bunun için çocuk güvenliği uzmanlarıyla işbirliği içinde geliştirilen 3 alanda yeni çocuk güvenliği özellikleri sunuyoruz. İlk olarak, yeni iletişim araçları, ebeveynlerin çocuklarının çevrimiçi iletişimde gezinmelerine yardımcı olma konusunda daha bilinçli bir rol oynamasını sağlayacak. Bu kapsamda mesajlar uygulaması, özel iletişimleri Apple tarafından okunamaz halde tutarken, hassas içerik hakkında uyarmak için cihazdaki makine öğrenimini kullanacak. iOS ve iPadOS, CSAM'in çevrimiçi yayılmasını sınırlamaya yardımcı olmak için yeni şifreleme uygulamalarını kullanacak. CSAM algılaması, Apple'ın iCloud Fotoğrafları'ndaki CSAM koleksiyonları hakkında kolluk kuvvetlerine bilgiler sağlamasına yardımcı olacak.

iOS 15 İLE DEVREYE ALINACAK

Bu yıl çıkacak iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 ve macOS Monterey güncellemeleriyle birlikte sunulmaya başlanacak olan Apple’ın bir diğer yeni çocuk güvenliği özelliği ile ise “Siri” ve “Arama” güncellemeleri, ebeveynlere ve çocuklara genişletilmiş bilgi sağlayacak ve güvenli olmayan durumlarla karşılaştıklarında yardımcı olacak. Siri ve Arama, kullanıcılar çocukların cinsel istismarıyla (CSAM) ile ilgili konuları aramaya çalışıldığında da müdahale edecek.

Editör: TE Bilisim