Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında? Fatih Şef nereli, kariyeri nasıl? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Zaman zaman televizyon programlarında yer alan Fatih Şef hakkında merak edilen detayları sizler için haberimizde derledik. Peki, Fatih Tutak kimdir, kaç yaşında? Fatih Şef nereli, kariyeri nasıl? İşte tüm detaylar haberimizde…

FATİH TUTAK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Fatih Tutak (d. 31 Ağustos 1985, İstanbul), uluslararası alanda tanınmış ünlü Türk şef ve restoran sahibi. İstanbul’da doğup büyüyen Şef Fatih Tutak, çıraklığını yaptığı Paul Pairet ile yenilikçi mutfak kültürünü keşfettikten ve şehrin en iyi mutfaklarında çalıştıktan sonra, Pekin, Tokyo, Singapur, Kopenhag, Hong Kong ve Bangkok’taki global mutfakların derinliklerine indi.

Kopenhag'da, birçok kez San Pellegrino-Acqua Panna The World 50 Best Restaurants tarafından dünyanın en iyi restoranı seçilen Noma'da Rene Redzepi ile; Tokyo'da, modern Japon mutfağının en ünlü temsilcisi 3 Michelin yıldızlı Nihonryori Ryugin'de Şef Seiji Yamamoto ile birlikte ve Singapur'daki ikonik Marina Bay Sands'in mutfağında çalıştı.

Fatih Tutak, en son mutfak direktörü olduğu The Dining Room at The House of Sathorn hem San Pellegrino-Acqua Panna The Asia's 50 Best Restaurants 2017-2018 listesine hem de Michelin Guide 2018-2019 listesine girdi.

FATİH ŞEF NERELİ, KARİYERİ NASIL?

2017: En iyi 36. Restoran/The Dining Room of The House of Sathorn - Asia's 50 Best Restaurants

2018: En iyi 43. Restoran/The Dining Room of The House of Sathorn - Asia's 50 Best Restaurants

2018: Michelin Plate/The Dining Room of The House of Sathorn - Thailand Michelin Guide

2020: "En İyi Şef" Adayı - Time Out İstanbul 19. Yeme İçme Ödülleri2020: "En İyi Restoran" Adayı/Turk Fatih Tutak - Time Out İstanbul 19. Yeme İçme Ödülleri

Editör: TE Bilisim