MasterChef Türkiye 2021'de ana kadro adayları seçiliyor. Final turunda ana kadroya seçilmek için yarışan isimler arasında MasterChef Ali'nin hayat hikayesi ve biyografisi merak konusu. MasterChef Ali nerede, ne zaman gazi oldu soruları sıkça araştırılıyor. Peki, MasterChef Asker Ali kimdir, aslen nereli? MasterChef Asker kaç yaşında ve mesleği nedir? Merak edilen detaylara haberimziin devamından erişebilirsiniz...

MasterChef Asker Ali kimdir, aslen nereli? MasterChef Asker kaç yaşında ve mesleği nedir?

MasterChef Türkiye 2021 ana kadrosuna girmek için mücadele eden Ali Uysal, 29 yaşında ve yarışmaya Antalya Manavgat’tan geliyor. Ali Uysal, uzun süredir TSK’ya girmek için uğraşmış, sonunda olduktan sonra 2017 yılında Zeytin Dalı Harekatına katılmış. Çatışmada yaralandıktan sonra yedi ay tedavisi sürmüş. İyileştikten sonra Suriye’ye dönerek iki yıl daha görev yapmış. Sözleşmesi bittikten sonra sağlık şartları gibi nedenler yüzünden ayrılmak zorunda kalmış.

MasterChef Ali nerede gazi oldu?

Ali Uysal, Zeytin Dalı Harekatı sırasında yaralandığı arkadaşı ile el ele çekilen fotoğrafın nasıl TT olduğunu şöyle anlattı; “Yaralı halde sedyede yan yana yatarken arkadaşıma seslendim. Arkadaşım beni duymadı, iki defa seslendim. Sonra hemşire uyardı arkadaşımı, arkadaşın sana sesleniyor diyerek. Onun bilinci biraz kayıp biraz bulanık gibi. Ben hatırlıyorum az çok. Elimi uzattım o esnada. Görmedi. Hemşire uyarınca bana döndü arkadaşım. Elimi uzattım. Onun eli kan içindeydi, benim elim baruttan simsiyahtı. Elimizi o an birleştirdik. Orada bir büyüğümüz, abimiz fotoğrafı çekmiş, Twitter’da paylaşması ile trend topic olmuş…”

Ali Uysal, şeflere ıspanaklı, istiridye mantarlı kremalı kaya levreği hazırladı. Tadım sonrasında şefler, Ali Uysal’a üç evet verdiler. Böylece, sonraki tura geçmeyi başardı.

Editör: TE Bilisim