CHP’DE 10’dan fazla seçim ve referandum kaybetmesine rağmen koltuk savaşında hiç kaybetmeyen mevcut yönetim, parti içi tüzük değişikliğiyle otoriter bir yönetimin önünü açtı. Kaset skandalı sonrası görevi Deniz Baykal’dan devralan Kemal Kılıçdaroğlu, partide kurduğu yönetim anlayışıyla muhalefetini adeta ezdi, geçti.

KILIÇDAROĞLU’NDAN YENİ HAMLE

Cumhur İttifakı’nın adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu dile getirildi. Ancak 2023 seçimleri için Kılıçdaroğlu’nun adaylık konusundaki planının ne olduğuna ilişkin tartışmalar sürüyor. Anketlerde yerel seçim etkisi nedeniyle İmamoğlu ve Yavaş’ın isimlerinin de çıkması sonrasında başlayan adaylık krizi yeni bir boyut kazandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında belediye başkanlarının adaylığına olumsuz baktığını açıklamıştı. Açıklamaların ardından kamuoyu, aday olmak isteyenin aday olabileceği cumhurbaşkanlığı için Kılıçdaroğlu’nun neden böyle bir açıklamayı yaptığını sorguluyor.

İMAMOĞLU ADAYLIĞA OYNUYOR

İstanbul’da kazanılan seçimlerin ardından adaylık için ismi ön plana çıkan İmamoğlu’na yönelik bir hamle olduğuna ilişkin iddialar da oluştu. Seçildiği günden bu yana tartışmaların odağında olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, başkanlığı süresince hizmet anlayışının dışında tıpkı bir cumhurbaşkanı adayı gibi Türkiye’nin iç politikasında gündem oluyor. Birçok insanın İstanbul’a hizmet etmesi gerektiği görüşünde birleştiği İmamoğlu’nun yaptıkları ve siyasi hamleleri ise bu görevin aksine 2023 seçimlerine odaklandığı iddiasını güçlendiriyor. 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri öncesinde Muharrem İnce’yi aday göstererek, parti dışına itme hamlesini gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, seçim boyunca da Halk TV’de dahi çok gösterilmesini istemediğini parti kurmayları aracılığıyla ortaya koymuştu.

2018’DE İNCE SAF DIŞI

Nitekim o dönem Halk TV Genel Müdürü olan Şaban Sevinç, kendisine gelen İnce ve Akşener baskısını itiraf etmişti. Sevinç, partili isimlerin İnce için “Başımıza bela mı edeceksin” sözlerini canlı yayında aktarmıştı. İnce 2018 seçimlerinde eski partisi CHP’den fazla oy almış ancak parti içinde Kılıçdaroğlu’nun hedefi haline gelmişti.

Editör: TE Bilisim