Endonezya Işık Partisi (PINTAR) lideri Hj. Rizayati, Türkiye- Endonezya ilişkileri, İslam dünyasındaki bölünmüşlük ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğine ilişkin Diriliş Postası’na önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesinin önemine vurgu yapan Hj. Rizayati, “Ekonomik ve siyasi olarak Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkiler umut ettiğimiz kadar güçlü değil. Fakat sonraki dönemlerde bu ilişkiden daha iyi beklentilerimiz var. Tarihe baktığımızda bu iki devlet arasında kadim bir dostluk var” dedi.

ERDOĞAN HAKLI

Erdoğan’ın bir dünya lideri olduğuna vurgu yapan Hj. Rizayati, “Recep Tayyip Erdoğan benim gözümde büyük bir şahsiyet ve İslam dünyasında örnek bir lider olduğunu söyleyebilirim. ” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” sözüne destek veren Hj. Rizayati, “Ben, Erdoğan’ın BM’de söylediği taleplerine katılıp destekliyorum. BM sadece 5 ülkenin sesiyle karar alması adaleti temsil etmez. Bunun yanında İslam dünyasından hiçbir temsilci bu 5 ülkenin içinde yer almamaktadır. Endonezya dahi şu an orada sadece gözlemci olarak kabul ediyorlar.” diye konuştu.

BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ

Türkiye ile Endonezya’nın iş birliği yapabileceği birçok alan olduğunun tespitini yapan Hj. Rizayati, şöyle dedi: “Eski tarihte olduğu gibi ileride umarım Türkiye ve Endonezya hep birlikte el ele savunma ve diğer alanlarda birlikte hareket edeceğiz. “ Terör, kaos ve istikrarsızlığın hedefindeki İslam dünyasındaki sorunların ayrışmadan kaynaklandığının tespitini yapan PINTAR lideri, “Bence, en büyük sorunumuz İslam ülkeleri arasındaki ayrışmalardır. Dolayısıyla İslam ülkeleri bir birliğe ihtiyacı vardır. “ ifadelerini kullandı.

ABD ADALETLİ DAVRANMIYOR

Hj. Rizayati, Amerika’nın politikalarına da sert tepki gösterdi: “Amerika kendini dünyanın polisi gibi davranıyor ve maalesef yanında adaletli bir şekilde davranmıyor. Onlar sadece kendi çıkarları için çalışıyorlar. Bu kabul edilemez bir şey. ”

Editör: TE Bilisim