Üniversiteler ayın kaçında açılıyor 2021? Akademik takvimler belli oldu mu? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Üniversitelerdeki son durum öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor. Binlerce üniversite öğrencisi yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihi araştırıyor. Bu sene YKS sınavına katılan adaylar tercihlerini, 05-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapıyor. Peki, Üniversiteler ayın kaçında açılıyor 2021? Akademik takvimler belli oldu mu? İşte tüm detaylar haberimizde…

ÜNİVERSİTELER AYIN KAÇINDA AÇILIYOR 2021?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda kabine toplantısı sonrası yaptığı konuşmada üniversiteler için "Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır." dedi.

AKADEMİK TAKVİMLER BELLİ OLDU MU?

ÖSYM kılavuzunda yer alan bilgilere göre; YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Editör: TE Bilisim