YKS ek yerleştirme nedir, ne demek? 2021 YKS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. YKS ek tercihler ne zaman? Sorusu gündemde merak edilerek araştırılıyor. YKS tercihleri 5 Ağustos tarihinde başladı. Tercih süresinin uzatılmasıyla birlikte öğrenciler 20 Ağustos tarihine kadar tercih işlemlerini halledebilecek. Peki, YKS ek yerleştirme nedir, ne demek? 2021 YKS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

YKS EK YERLEŞTİRME NEDİR, NE DEMEK?

Ek puanlı yerleştirme, üniversite tercih yollarından bir tanesidir. Mevcut bir sınav puanının üzerine eklenerek özel alan tercihleri yapılabilmektedir. Ek puanlı yerleştirme hakkı meslek lisesi mezunlarına tanınmaktadır.

2021 YKS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS tercih işlemleri 5 Ağustos 2021 tarihinde başladı, 20 Ağustos saat  23:59'da ise sona ereceği belirtildi. YKS ek tercihlerin ne zaman yapılacağı hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konu ile ilgili ÖSYM tarafından açıklama geldiği takdirde haberimizde yer alacaktır.

YKS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Adaylar, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

Editör: TE Bilisim