Dünyaca ünlü futbol yıldızı Lionel Messi, Barcelona'dan ayrıldığını, gözyaşları içinde yaptığı bir veda konuşmasıyla açıklamıştı. Ünlü yıldızın yeni takımını ve alacağı ücreti merak eden futbol severler, "Messi hangi takımda oynayacak, kaç para kazanacak? Messi neden ayrıldı, Barcelona'ya neden veda etti?" sorularını araştırıyor.  Ünlü Fransız spor gazetesi L'Equipe, Messi'nin transferiyle ilgili detaylar aktardı. Peki, Messi hangi takımda oynayacak, kaç para kazanacak? Messi neden ayrıldı, Barcelona'ya neden veda etti? Merak edilen bilgiler yazımızda.

Messi hangi takımda oynayacak, kaç para kazanacak? Messi neden ayrıldı, Barcelona'ya neden veda etti?

Ünlü Fransız spor gazetesi L'Equipe Messi'nin PSG ile anlaştığını ve yıllık 35 milyon euro kazanacağını aktardı. 

Kariyerinde altı kez dünyada yılın futbolcusu seçilen Messi, geçtiğimiz Pazar günü Barcelona'dan ayrıldığını duygusal bir konuşma sonrası duyurmuştu.

Barcelona'yla olan sözleşmesi sona erdikten sonra İspanyol kulübünden ayrılan Lionel Messi, kararın ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Arjantinli futbolcu, açıklamalarına başlamadan önce gözyaşlarına hakim olamadı ve bir süre konuşmakta güçlük çekti.

Messi'nin açıklamaları şöyle:

Gerçekten konuşabilecek durumda değilim. Çok düşündüm, ne diyebileceğimi bilmiyorum. Yaşananlardan hiçbir şey anlamadım. Tüm hayatımı burada geçirdim. Çok zor... Barcelona'dan ayrılmaya hiç hazır değildim.

Evimde, Barcelona'da çok şey yaşadım. Birçok güzel hatıram var. Ayrıca kötü hatıralar da var. Hepsi benim bugün olduğum kişi olmamı sağladı. Asla elveda demeyeceğim. Çünkü, bunu hiç düşünmedim. Hiç böyle olacağını hayal etmemiştim.

Burası benim evim, bizim evimiz. Barcelona'da kalmak istiyordum ama bugün her şeye veda etmek zorundayım. 1.5 yıldan fazla süredir taraftarları göremeden ayrılıyorum. Eğer bir ayrılık hayal etseydim, tamamen dolu bir Camp Nou'da veda etmek isterdim. Düzgün bir şekilde veda etmiş olurdum. Bu şekilde olması gerekiyormuş ama... Beni seven ve destekleyen herkese minnettarım.

Lionel Messi resmen Paris Saint-Germain'de!

Barcelona'dan ayrılan Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi, Fransa ekibi Paris Saint-Germain'e transfer oldu.

Altyapı da dahil 21 yıl boyunca terlettiği Barcelona formasını 2021-22 sezonunda giymeyeceği duyuran Messi'nin yeni adresi belli oldu.

Kariyerinin ilk transferini gerçekleştiren 34 yaşındaki Messi, hücum hattında Neymar ve Kylian Mbappe gibi yıldız isimleri barındıran PSG'yi tercih etti.

PSG Kulübünden yapılan açıklamaya göre, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) Ödülü'nü 6 kez kazanan Messi ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

35 MİLYON EURO MAAŞ ALACAK

Fransız basınında çıkan haberlerde, yeni takımında 30 numaralı formayı giyecek Messi'nin yıllık maaşının, vergiler sonrası yaklaşık 35 milyon euro olacağı öne sürüldü.

Arjantinli futbolcu, 17 sezon oynadığı Barcelona A Takımı'nda 4'ü UEFA Şampiyonlar Ligi, 10'u İspanya Birinci Ligi (La Liga) olmak üzere 35 kupa kazandı.

Katalan ekibiyle 778 resmi maça çıkan Messi, rakip fileleri 672 kez havalandırdı.

Editör: TE Bilisim