İbrahim Seçkin Talaş / Özel Haber

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Ekşi Sözlük’ isimli sosyal paylaşım sitesinde yer alan, “halkın ayaklanması için daha ne gerekiyor” başlığıyla ilgili şüpheli şahıs ve şahıslar hakkında, Türk Ceza Kanunu’nda yer alan, “suç işlemeye tahrik” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarından soruşturma açtı. Soruşturma sonunda belirlenen hukuki durum ve delil durumu dikkate alınarak değerlendirme yapılacağı da belirtildi.

SKANDAL CEZASIZ KALMAYACAK

Sitede yer alan bir diğer skandal paylaşımda, Türkiye’nin İsrail’in bir eyaleti olması yönünde yapılan çağrılardı. 2020 tarihli başlık, gelen yoğun tepkiler üzerine kaldırılsa da içerikte, Türk-Musevi devletini resmeden skandal harita, “Türkiye ve İsrail’in birleşiminden oluşan ütopya devlet” olarak yer aldı.

İTİBAR SUİKASTI YAPILIYOR

Nefret sözlüğünde yapılan skandal paylaşımlara sosyal medya üzerinden destek mesajında bulunan Sözcü yazarı Murat Muratoğlu’na tepki yağdı.

AYNI ÇUKURDALAR

Sosyal medya kullanıcılarının birçoğunun hem fikir olduğu konu ise söz konusu platformda itibar suikastı yapıldığıdır. Ekşi Sözlük için Gaffar Yakınca adlı bir kullanıcı, “Ekşi Sözlük’ü pek sevmeniz normal. Çünkü orada HDP/PKK, CHP, İP kalemşorlarına küfür edilmiyor, iftira atılmıyor. O zorbalıklar sadece bizlere yapılıyor. Zorbalık karşısında hak arayan insanlara bu şekilde hakaret etmeniz ise Ekşi Sözlük ile aynı çukurda olduğunuzu gösteriyor” ifadelerini kullandı. Yine Uluslararası İlişkiler Uzmanı Öznur Küçüker Sirkene, kendisine hakaret edilen platformla ilgili, “Bu nasıl entelektüel seviye, nasıl aydın kitle, nasıl vatanseverlik! Bizler kimiz ki, ‘cahil çomarlar’” paylaşımında bulundu.

FETÖ’CÜLERİN ŞİFRELİ PLATFORMU

Türkiye’de pek çok kişi aleyhine olumsuz yazılar ve paylaşımlarda bulunularak itibarlarının zedelenmesini sağlayan platforma gelen tepkiler arasında, “FETÖ’cülerin kendi aralarında haberleşmek için oluşturduğu TV, dizi, haber portalı veya şifreli dijital etkileşim platformu” ve “kripto sosyal medya” yorumları yapıldı.

PKK PROPAGANDASI YAPILDI

PKK terörünün Suriye kolu olan PYD, tanıtımını Ekşi Sözlük eliyle gerçekleştiriyor. Yapılan paylaşımda PYD, PKK’nın Suriye’deki ‘legal’ örgütü olarak tanımlanıyor. PKK’nın alt kolu olan bir diğer örgüt HPG için de Ekşi Sözlük üzerinden örgüt propagandası yapıldığı ortaya çıktı. HPG için açılan başlıkta, terörist başı Öcalan’a atıfta bulunarak, “zafere yürüyen halkın teminatı” ifadeleri yer alıyor. 

Sözcü yazarı vatandaşı aşağıladı

Ekşi Sözlükte yer alan nefret başlıklarının ardından sosyal medya platformuna CHP’ye yakınlığıyla bilinen Sözcü sahip çıktı. Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla nefret sözlüğüne destek verirken, vatandaşı aşağıladı. Skandal paylaşımların ardından nefret sözlüğü için gelen ‘kapatılsın’ tepkilerine “Ekşi Sözlük sizin zekanızı aşar” dedi.

Katliamlarına ortak oluyor

Ekşi Sözlük sadece terör örgütü PKK/HPG’nin sözcülüğünü yapmıyor, katliamlarına da ortak oluyor. Örgüt adına açılan başlıkta, 26 Ekim 2012’de şehit edilen köy korucusu Nihat Çaprak’ın nasıl şehit edildiği vahşi bir dille anlatılıyor. Paylaşımda, köy korucusu Çaprak’ın, 15 PKK’lı teröristin ölümünden sorumlu tutulduğu ve bu gerekçeyle infaz edildiği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim