Ceyhun Aşirov-Bakü

10 Kasım 2020’de Azerbaycan-Ermenistan arasında imzalanan anlaşmada bulunan “Rus Barış gücünün bölgeye yerleşmesine paralel olarak Ermenistan silahlı güçleri bölgeden ayrılacak” maddesi bulunmasına rağmen Ermeni askerleri her gün bölgede Dağlık Karabağ’da gücünü pekiştiriyor. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaparak “ Rusya Federasyonu barış gücü, Ermeni silahlı kuvvetlerinin geçici olarak bulundukları Azerbaycan topraklarında konuşlanmasına son vermelidir.” dedi.

ERMENİSTAN ANLAŞMAYI İHLAL EDİYOR

Bakanlık, Dağlık Karabağ’da Ermenistan tarafının yeni karakollar inşa ettiğine dikkat çekerek “Son günlerde Ermenistan silahlı kuvvetleri, Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı bölgeler olan Muhtarkend ve Shushakend yakınlarında olmakla birlikte Kelbecer ve Laçin ilçelerinin doğu kesiminde yeni Ermeni karakolları kurarak üçlü anlaşmayı ihlal ediyor.” açıklaması yaptı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ermenistan tarafının saldırgan girişimlerine karşı Azerbaycan Ordusu yeterli önlemler almaktadır ve bu tür durumlara izin vermeyecektir.

Ermeni tarafı, durumu daha da kötüleştirmek için kasıtlı olarak bu tür provokasyonlara başvurmaktadır.

YENİ BAKAN PROVOKE EDİYOR

Bütün bunlar, Ermenistan'ın yeni Savunma Bakanı Arshak Karapetyan'ın sorumsuz ve kışkırtıcı açıklamalarından sonra yaşanmıştır.

Azerbaycan Ordusu gerekli tüm önlemleri alacaktır.

Üçlü bildiri hükümlerine göre, Rus Barış gücü, Ermeni silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan topraklarında konuşlandırılmasına son vermelidir.

Editör: TE Bilisim