MasterChef 2021'in 8. yarışmacısı Burcu Önal'ın hazırladığı sunumu Somer Şef ve Danilo Şef'in oyuyla birinci oldu ve Araz'a tercih edilerek ana kadroya girmeye hak kazandı. İzleyiciler MasterChef Burcu'nun hayat hikayesini ve kişisel bilgilerini araştırmaya başladı. geçen yıl da katıldığı MasterChef Türkiye'den bir talihsizlik sonucu elenen MasterChef Burcu yarışmanın en çok konuşulan isimleri arasında. Peki, Burcu Önal nereli, kimdir ve kaç yaşında? MasterChef 8. yarışmacı Burcu Önal ne iş yapıyor, Instagram adresi ne? Merak edilenler haberde.

Burcu Önal nereli, kimdir ve kaç yaşında? MasterChef 8. yarışmacı Burcu Önal ne iş yapıyor, Instagram adresi ne?

MasterChef 2021 yarışmacısı Burcu Önal, 1986'da İstanbul Beyoğlu'nda dünyaya geldi.

15 sene Asya’da yaşayan MasterChef Burcu Önal, küçük yaşlarda Filipinli bir ailede sonrasında da Çinli bir ailede büyüdü.

Aslen Diyarbakırlı olan yarışmacı, İbrahim Önal ile evlidir.

Kendini bildi bileli hep mutfakta olan yarışmacı uzun süre Japon yemekleri ile alakalı ayrıntılı eğitimler aldı. Uzun yıllar yurt dışında gemilerde garsonluk yaptı. Sonrasında yemek geliştiriciliği ve yemek öğretmenliği yapmaya başladı.

Yakın zamanda İstanbul Tarlabaşı’nda Sini Ethnic isimli Asya yemeklerinin yapıldığı bir restaurant açtı.

2020’de MasterChef’in elemelerine katılan Burcu Önal, Çin Mantısı yaparak ilk turda başarılı oldu.

Giydiği Uzak Doğu kıyafetleri ile dikkatleri üzerine çekmiş olan yarışmacı üçlü eleme turunda sufle yaparken Walison’a yardım ederek elenmişti.

Burcu Önal, 10 Ağustos 2021 Salı akşamı yayınlanan bölümde, fıstık ezmesiyle hazırladığı tabağı sayesinde Somer Şef ve Danilo Şef'ten geçer not alarak ana kadroya giren 8. yarışmacı oldu.

MastrChef Burcu Önal Instagram sayfasını, @foodieeeee adresi üzerinden kullanıyor.

Editör: TE Bilisim