YKS tercihleri ne zaman bitiyor 2021? Üniversite tercihlerinde son gün ne zaman? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. 2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme ve ek yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlar için bu seneye özel "ikinci ek yerleştirme" yapılacak. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitiyor 2021? Üniversite tercihlerinde son gün ne zaman? İşte tüm detaylar haberimizde…

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTİYOR 2021?

2021-YKS'nin 20 Ağustos'ta bitecek merkezi yerleştirme tercih işlemlerine, TYT puanı en az 150, AYT/YDT puanı en az 180 olan adaylar başvuru yapabilecek.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİNDE SON GÜN NE ZAMAN?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarına 2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak "ek yerleştirme" yapılacak.

Ek yerleştirme sürecinde de TYT için en az 150, AYT/YDT için en az 180 baraj puanı uygulaması geçerli olacak. Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme tercihinde bulunamayacak.

2021 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Merkezi yerleştirme ve ardından boş kalan kontenjanlar için TYT ve AYT/YDT için yine 150/180 baraj puanı esas alınarak yapılacak "ek yerleştirme" ile 140/170 baraj puanı esas alınarak yapılacak "ikinci ek yerleştirme" süreçleriyle ilgili tercih ve sonuç tarihleri ÖSYM tarafından ilan edilecek.

Editör: TE Bilisim