Sel ve su baskınının vurduğu Van’ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle bölgede incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu daha sonra Köy Muhtarı Ayhan Korkmaz'dan detaylı bilgi aldı.

Basın açıklaması için kameralar karşısına geçen Muhtar Korkmaz, devleti işaret ederek "Sel yaşandığı günden bu yana bir saat olsun sahipsiz hissetmedik. İşte Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var." açıklamasında bulundu.

MUHTARIN KONUŞMASINA MÜDAHALE

CHP'liler konuşma sırasında "CHP sayesinde" diyerek muhtarın ifadelerine müdahalede bulundu. Muhtar Korkmaz konuşmasını kısa bir süre sonra bitirdi.

Muhtar Ayhan Korkmaz konuya ilişkin açıklama yaparak kendisine yalan bilgi vermesi için baskı yapanlara sert tepki gösterdi.

“BÜTÜN KURUMLAR BURADA”

yenisafak.com’un haberine göre muhtar Korkmaz şu ifadeleri kullandı:

Köyümüze ziyarete geldiler Allah razı olsun. Neler olduğunu anlattım. "Yaraların sarılması gereklidir" dedim. Arkadan bir arkadaş, CHP'li bir kişi, "Muhtar muhtar CHP'nin sayesinde" dedi. Tabi ben sözü daha fazla uzatmadım.

Şimdi siz benim yerimde olsanız. Devletin bütün kurumları burada. Van Büyükşehir'in tüm araçları DSİ'nin tüm araçları burada. Ben nasıl "Yok" diyeyim. Hepsi burada zaten kameralar görüyor. Şantiye şefleri müdürler hepsi buradayken nasıl "Yok" diyeyim.

“‘ DEVLET YOK’ DEMEMİ İSTİYORLAR”

Devletin valisi akşamdan sabaha kadar burada, kaymakam sabahladı. Şimdi "Gelmediler" desem Allah bana sorar. Gerçekten Türkiye burada, tüm şehirlerden gelenler var.

Bazı partiler geliyor "Devlet yok yardım almadık" dememi istiyorlar. Devleti kötülememi istiyorlar. Burada kimse particilik yapmasın her yerden yardım geldi. Allah hesap sorar, ben gerçekleri söylüyorum.

Editör: TE Bilisim