Türkiye’nin yangınların ardından sel ve su taşkınlarıyla da imtihanı sürüyor. Sel bölgelerinde afetten etkilenen vatandaşlar için devletin tüm imkanları seferber ediliyor.

Doğal afetlerle olan imtihanın yanı sıra dezenformasyon, yalan ve algı amaçlı yapılan paylaşımlarla da imtihan veriliyor.

ÇOK GEÇMEDEN GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

CHP Milletvekili Hasan Baltacı bölgedeki doğal afet üzerinden algı amaçlı sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu. Çok kısa bir süre sonra gerçek ortaya çıktı.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan, Bozkurt'a geldiği için Sahra Hastanesi olarak kullanılan caminin boşaltıldığını iddia etti.

CHP’Lİ VEKİLİN İDDİASI GERÇEK DIŞI

Ancak vekilin iddiasının gerçek dışı olduğu, Bozkurt İlçe Devlet Hastanesinin tekrar hizmete girdiği için hastaların oraya nakledildiği ortaya çıktı.

CHP’li vekilin iddiasını yayınlayan Halk TV, Sözcü, Aykırı, BTP Haber gibi yayın organlarına ise tepkiler sürüyor.

“TOPLUMSAL İNFİAL OLUŞTURMAK İSTENİYOR”

Öte yandan İletişim Başkanı Fahrettin Altun bu sabah yaptığı açıklamada hassas dönemlerde sosyal medya üzerinden toplumda bir infial ortamı oluşturulmak istendiğine dikkat çekerek uyarmış "Halkımızın insani ve vicdani duygularını istismar etmeye yönelik bu gayri ahlaki kampanyalara milletimiz, asla fırsat vermeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim