Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından biri olan Instagram, yeni bir özelliği daha kullanıma sunduğunun müjdesini verdi. Artık kullanıcılar Instagram’da kendilerini takip etmeyen kişilerin DM ve yorumlarını sınırlayabilecekler.


Teknolojioku'dan Erhan Doğru'nun haberine göre: Özellikle de futbolseverlerin hatırlayacağı üzere, bazı siyahi futbol yıldızlarının  İngiltere’de düzenlenen Euro 2020 finalini kaybetmesinin ardından, ırkçı mesajlara maruz kalmaları oldukça konuşulmuştu. Instagram, günümüzde bu ve benzeri olayların tekrarlanmaması için yeni bir özelliğini kullanıma sunulduğunu duyurdu.


Bu özelliğin kullanıma sunulmasının ardından, kullanıcılar kendilerini takip etmeyen ya da yakın zaman içinde  kendisini takibe almış olan kişilerin yorum yapmasını veya DM göndermesi sınırlanmış oldu.

Instagram, geçtiğimiz Nisan ayında yine insanların rahatsız edici kelimeler, ifadeler ve emojiler içeren DM’leri otomatik olarak filtrelemesini sağlayan farklı bir özellik daha kullanıma sunmuştu.

Kısacası Instagram’ın bu özellik ile yapmak istediği esas şey, kullanıcılar için belirli sınırlar çizerek, bir nebze de olsa platformun kötü amaçlı kullanımını engellemek. Instagram’ın bu yeni özelliği, bugün itibarı ile küresel olarak herkes tarafından kullanılabilir duruma getirildiğini de ayrıca belirtelim.

Bu arada doğal olarak bazı kullanıcılar, ''yorumları veya DM’leri tamamen kapatarak kendi çözümümü kendim sağlayabilirim zaten'' diye düşünebilirler. Ancak bu çözüm, kullanıcıların olumlu bir şekilde etkileşim kurma olasılığını tamamen ortadan kaldırıyor. Dolayısı ile Instagram’ın bu yeni özelliği ikinci bir alternatif daha sunmuş oluyor.

Editör: TE Bilisim