Spotify abonelik iptali için site üzerinden birkaç adım işlem yapılması gerekmektedir. Spotify üyeliği bulunan kişiler diledikleri zaman aboneliklerini iptal edebilirler.

Spotify üyelik iptali için izlenecek adımlar şu şekilde sıralanabilir:

  1. Öncelikle Spotify web sitesinde oturum açılmalıdır.
  2. Plan bölümünün altında bulunan “Planı Değiştir” butonuna tıklanmalıdır.
  3. Daha sonrasında “Spotify Free” bölümünün altında bulunan “Premium’u Iptal Et” butonuna tıklanmalıdır.
  4. “Planı Değiştir” seçeneği çıkmıyor ise abonelik telefon ve internet sağlayıcısı ile satın alınmış olabilir. Bu durumda hesap sayfasında yer alan iletişim bilgilerini kullanarak telefon ve internet sağlayıcısı ile iletişime geçip iptal işlemi gerçekleştirilmelidir.
  5. Hesap zaten “Spotify Free” olmuşsa iptal edilebilecek herhangi bir Premium üyeliği bulunmuyor demektir ve iptal işlemine gerek yoktur.

Spotify Nedir?

Spotify birçok insan tarafından tercih edilen müzik ve podcast dinleme platformudur. Kullanıcıların zevk ve isteklerine göre tercih edebileceği pek çok müzik türü (pop, caz, klasik, rock, blues, hip-hop, RnB vb.) içermektedir. Aynı zamanda içerik üreticilerinin de sıklıkla tercih ettiği bir uygulama olan Spotify birçok radyo programına ve podcast’lere ev sahipliği yapmaktadır.  Üyeler “Haftalık Keşif Listesi” ile yeni müzikler keşfetme şansına erişirler. Ayrıca üyeye özel hazırlanan mixlerle kişinin zevkine uygun müzikleri bir araya getirir.

Spotify Premium Üyelik Seçenekleri Nelerdir?

Spotify üyelik seçenekleri ile kullanıcıların kendilerine uygun Premium üyeliğini seçip Spotify uygulamasından daha fazla yararlanmasını sağlamaktadır. Kullanıcılar Spotify’ın sunduğu deneme süresinden sonra kendilerine uygun olan Premium planını seçerek uygulamanın Premium özelliğinin sunduğu olanaklardan yararlanmaya devam edebilmektedir.

Spotify üyelik seçeneklerini ve şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Premium Bireysel: Premium özelliklerinden tek bir kişinin yararlandığı üyelik seçeneğidir.
  2. Premium Öğrenci: Premium özelliklerinden tek bir kişinin yararlandığı üyelik seçeneğidir. Premium Bireysel planından farkı sadece ücrettir. Bu planı seçen ve gerekli işlemleri yapıp öğrenciliğini ispatlayan kişiler daha az ücret öder.
  3. Premium Duo: Premium özelliğinin yanı sıra Duo Mix (Iki kullanıcının da sevdiklerine göre hazırlanır.) özelliğini de kapsayan bu plan iki kişinin indirimli bir şekilde yararlandığı üyelik seçeneğidir.
  4. Premium Aile: Premium özelliğinin yanı sıra Spotify Kids, Aile Mix’i ve sansürsüz içerik filtresi gibi özellikleri de kapsayan bu plan 6 kişinin indirimli bir şekilde yararlandığı üyelik seçeneğidir.

Spotify Premium Özellikleri Nelerdir?

Spotify Premium özelliklerinin çeşitli olmasıyla Spotify uygulamasına talep artmaktadır ve kullanıcıların işleri kolaylaşmaktadır.

Spotify Premium üyelerinin yararlandıkları özellikler şunlardır:

  • Müzik ve podcast dinleyebilme
  • Müzik ve podcast indirebilme
  • Yurt dışına çıkıldığında kitaplıktaki müziklere erişim
  • Reklam kesintisine uğramadan içerikleri dinleme
  • Yüksek kalitede müzik dinleyebilme
  • 50 milyondan fazla şarkı dinleyebilme
  • Indirilen içerikleri çevrimdışı modda dinleyebilme
  • Istenildiğinde başka cihazlara bağlayıp onlardan müzik dinleyebilme

Spotify Premium üyeliğini iptal eden kişiler Premium özelliklerinden yararlanamazlar.

Spotify Premium Üyelik Ücretleri Ne Kadar?

Spotify Premium üyelik ücretleri seçilen Premium planına göre ve ülkeye göre değişkenlik gösterir. Spotify Premium üyeliği seçilen planın altındaki ödeme seçeneklerinden birinin seçilmesiyle başlar. Kredi veya banka kartıyla ya da cep telefonu faturasına yansıtarak ödeme seçeneklerinden birinin tercih edilmesi halinde her ay otomatik olarak gerçekleştirilir.

Spotify Premium planlarına göre üyelik ücretlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Premium Bireysel aylık 17.99 TL
  2. Premium Öğrenci aylık 8.99 TL
  3. Premium Duo aylık 23.99 TL
  4. Premium Aile aylık 29.99 TL

Spotify üyeliği bulunan herkes seçtikleri plana göre aylık ödemelerini gerçekleştirmek zorundadır.

Editör: TE Bilisim