Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan bulgur pilavını ana yemek, salata ya da çeşitli mezelerin yanında servis edebilirsiniz. Bulgur pilavı tarifinin çok fazla teferruatı yok ancak lezzetli olması için seçeceğiniz bulgur, yağ büyük önem taşıyor. Özellikle doğal yöntemlerle öğütülüp yine organik tereyağı ile yapılacak bir bulgur pilavının lezzetine doyum olmaz. Tarifimizde sade bulgur pilavının yapılını anlatacağız ancak malzemelerde sade su yerine tavuk suyu, kaz suyu gibi bulgura lezzet patlaması yaşatacak yöntemler de kullanmanız mümkün. Tarife geçmeden önce bu önemli detayı da vermiş olalım. İşte Sade bulgur pilavı tarifi! En lezzetli, pratik sade bulgur pilavı nasıl yapılır? Merak edilenler yazımızda!

Sade bulgur pilavı tarifi! En lezzetli, pratik sade bulgur pilavı nasıl yapılır?

5 kişilik sade bulgur pilavı hazırlamak için gerekli malzemeler şöyle;

2 su bardağı bulgur

4 su bardağı kaynamakta olan su

3 çay kaşığı kaya tuzu veya deniz tuzu

Çeyrek su bardağı zeytinyağı

İki kaşık tereyağı

Sade bulgur pilavının yapılışı

Öncelikle bulguru soğuk suda yıkayalım. Biraz yayvan bir tencerede tereyağını eritip zeytinyağını da ekler eklemez hemen bulguru ilave edelim ve birkaç tur karıştırarak kavuralım (kısa süre kavurmak bulgura farklı bir lezzet katar). Tuzu da ilave ettikten sonra suyunu ekleyip ağzı kapalı bir şekilde önce orta ateşte ve ardından kısık ateşte pişirelim. Suyunu çekince ocağı kapatıp 10 dakika dokunmadan kapağı kapalı, ardından 5 dakika da kapağı açık bir şekilde demlendirdikten sonra tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırıp servis edelim.

Sade bulgur pilavı tarifinin püf noktaları

Zeytinyağını, tereyağı yanmadan katıp bekletmeden de bulguru eklerseniz hiçbir şekilde pilavınızda zeytinyağı kokusu olmayacaktır. Hatta bol zeytinyağı ile yaptığınızda ta

Editör: TE Bilisim