4.doz koronavirüs aşısını kimler olacak? 4.doz aşı ne zaman, e-Nabız randevusu nasıl alınır? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı 4.doz aşı ile ilgili karar aldı. 4.doz aşı ile ilgili son dakika açıklaması gündeme geldi. Koronavirüs aşısı için yeni detaylar açıklandı. Bireyler ise 4.doz aşının yapılacağı kişileri ve ayrıntıları merak ediyor. 4.doz aşı kararı sonrasında kimlere yapılacağı ise araştırılmaya başlandı. Peki, 4.doz koronavirüs aşısını kimler olacak? 4.doz aşı ne zaman, e-Nabız randevusu nasıl alınır? İşte tüm detaylar haberimizde…

4.DOZ KORONAVİRÜS AŞISINI KİMLER OLACAK?

Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türlerinin kabul edildiğini hatırlattı. Bakan Koca, "İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur. Bugün itibarıyla 2 doz mRNA aşısı ya da 3 doz inaktif aşı olmuş kimsenin ek bir doz aşı olmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Böyle bir tıbbi gereklilik de kesinlikle yoktur." ifadelerini kullandı.

Bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türleri kabul edilmektedir. İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur. Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşılamasında alınan yeni kararları duyurdu.

Koronavirüs aşısına ilişkin alınan yeni kararlar şöyle:

  • Tüm 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne aşı hakkı tanımlandı.
  • PCR Pozitifliği sonrası aşı uygulaması 3 aydan 1 aya çekildi.
  • 4. dozlar 3. dozdan 21 gün sonrasına tanımlandı.
  • Öte yandan 4. Dozlar yurt dışına çıkışta 2 doz BioNTech isteyen ülkeler olması nedeniyle, 2 doz Sinovac üzerine 1 doz BioNTech yaptıranlara tercihen 4. hak verildi.

4.DOZ AŞI NE ZAMAN, E-NABIZ RANDEVUSU NASIL ALINIR?

4. dozlar 3. dozdan 21 gün sonrasına tanımlandı.4. Dozlar yurt dışına çıkışta 2 doz BioNTech isteyen ülkeler olması nedeniyle, 2 doz Sinovac üzerine 1 doz BioNTech yaptıranlara tercihen 4. hak verildi.

Aşı randevuları e-Nabız ve MHRS üzerinden alınabiliyor.

E-NABIZ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

Editör: TE Bilisim