Sabri İşbilen / Özel Haber

Türkiye'nin tüm imkanlarıyla orman yangınlarıyla mücadele ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sokakları yangın yerine çevirecek mülteci karşıtlığı söylemine sarıldı. CHP lideri, 3 Ağustos tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Afganistan’daki yönetim değişikliği nedeniyle ülkeden kaçması beklenen 1 milyon Afgan mültecinin Türkiye tarafından kabulü için ABD Başkanı Joe Biden ile anlaşma yaptığını iddia etti. CHP lideri söz konusu paylaşımlarını daha sonra İngilizce olarak da servis etti.

GÜNDEME BİLE GELMEDİ

Erdoğan ile Biden arasında NATO zirvesinde gerçekleşen görüşmede sadece Afganistan’daki Kabil Havalimanı’nın Türkiye tarafından işletilmesi konusu gündeme gelmiş, Türkiye bu konuda bir takım şartlar öne sürmüştü. CHP lideri buna rağmen söz konusu zirvede Afgan mültecilerin kabulü için anlaşma yapıldığı iddiasını gündeme taşıdı.

Aynı yalanı 4 gün önce firari FETÖ’cü söylemiş

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye’nin İran sınırında göç dalgasına karşı aldığı önlemler, 70 binden fazla Afgan mültecinin sınır dışı edilmesi gerçeğine rağmen, “Türkiye ile ABD anlaştı” iddiasının arkasındaki gerçek de ifşa oldu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ firarisi Cevheri Güven’in 29 Temmuz tarihinde yayınladığı videolarda sarf ettiği yalanları sadece 4 gün sonra hemen hemen aynı cümlelerle paylaştığı ortaya çıktı. FETÖ firarisi Güven’in skandal videosunda, “Afganistan’da Türkiye, bu oluşacak mülteci dalgasını kabul etti. Türkiye masada bu mülteciler gelirse ben bunları kabul ederim dedi. Şimdi Doğu sınırları yol geçen hanına gelmiş durumda” ifadelerini kullanıyor.

Editör: TE Bilisim