Lezzet ustaları Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüriğilinde MasterChef Türkiye 18 Ağustos akşamı yine muhteşem bir lezzetle izleyici karşısında. Ana kadroya girmek için mücadele eden yarışmacılar kendilerine verilen özel tava ile sac tava tarifi ve şehriyeli pilav hazırlıyor. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti saç kavurma ve olmazsa olmazı şehriyeli pilavı en güzel şekilde hazırlayıp şeflerin beğenisini kazanan isim bu akşamın birincisi olacak. Yarışma devam ederken izleyiciler de MasterChef Sac Tava Tarifi, nasıl yapılır konusunu araştırmaya başladı. İşte merakla araştırılan MasterChef Sac Tava Tarifi! İşte Kuzu Saç Tava Yapılışı, malzeme listesi ve püf noktaları...

MasterChef Sac Tava Tarifi! İşte Kuzu Saç Tava Yapılışı!

400 gram orta yağlı kuşbaşı kuzu eti

50 gram kuyruk yağı (arzuya göre)

4 adet domates (kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)

4 adet sivri biber (doğranmış)

1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)

2 diş sarımsak (ince kıyılmış)

4 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik

Saç Tava Tarifi nasıl hazırlanır?

Sac tavayı ocakta ısıtın. Sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayana kadar kavurun.

Sivri biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 2 dakika kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ve arzuya göre kuyruk yağını da ekleyip, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

Etler suyunu salıp çektikten sonra sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği de ekleyip 3 dakika kadar bu şekilde kavurun ve ardında kabukları soyulup, küp doğranmış domatesleri ekleyin.

Orta ateşte 5 dakika domateslerin pişmesini sağladıktan sonra, kısık ateşte de yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye bırakın ve ocaktan aldıktan sonra sıcak olacak şekilde servis edin.

Afiyet olsun.

Editör: TE Bilisim