CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile 20 Ocak’ta göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden ile ilk yüz yüze görüşmesini 14 Haziran’da Brüksel’de düzenlenen NATO Zirvesi’nde gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkilere ilişkin konular yer alırken, iki liderin baş başa yaptığı görüşmede, Afgan mülteci ve göçmenler konusunda gizli bir anlaşmaya varıldığı iddiaları gündeme gelmişti.

ANLAŞMA YALANINA SARILDILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan-Biden görüşmesinde konunun gündeme geldiği, bununla ilgili bir anlaşma imzalandığı ve 1 milyon Afgan’ın Türkiye’ye gelmesinin kabul edildiği yönünde iddialar ortaya atmıştı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Kılıçdaroğlu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden görüşmesinde Afganlara yönelik anlaşma yapıldığını öne sürmüştü.ABD Dışişleri Bakanlığı iddiaları daha önce yaptığı açıklamayla yalanlasa da CHP, algı operasyonuna malzeme olarak kullandığı ‘Afgan Göçmen Anlaşması’ iddiasını sürdürdü.

İddialar ‘temelsiz’ dendi
ABD Ankara Büyükelçiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, CHP’nin ortaya attığı iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Büyükelçilik, iddiaları net bir dille yalanlarken, sosyal medya üzerinden hem Türkçe hem İngilizce yapılan bir paylaşımla iddiaların asılsız olduğunun altı çizilerek, anlaşma ya da pazarlığın söz konusu olmadığı vurgulandı. Ortaya atılan iddiaların ‘temelsiz’ olduğu belirtildi. Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından, “ABD Büyükelçiliği, Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Afgan mülteciler ya da göçmenler konusunda bir ‘anlaşma’ veya ‘pazarlık’ yapıldığına dair iddiaların tamamen temelsiz olduğunu belirtmek ister” ifadelerini kullandı.

Diriliş Postası dünkü manşetinde Kılıçdaroğlu’nun söylediği yalanın kendisinden 4 gün önce FETÖ tarafından dillendirildiğini ortaya çıkarmıştı:

Editör: TE Bilisim