2021 öğretmen seminerleri olacak mı? Öğretmen seminerleri ne zaman başlıyor? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirten tarihler arasında öğretmen seminerleri gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl öğretmen seminerleri koronavirüs tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleşmişti. Peki, 2021 öğretmen seminerleri olacak mı? Öğretmen seminerleri ne zaman başlıyor? İşte tüm detaylar…

2021 ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ OLACAK MI?

Öğretmen seminerleri yani mesleki çalışma programlarının nasıl yapılacağına dair bir açıklama yapılmadı. 2021 – 2022 eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim yapılması planlanıyor.

ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2021-2022 eğitim öğretim döneminin takvimi belli oldu. Takvimde öğretmenler ilgili de önemli bir tarih yer alıyır. Yüz binlerce öğretmenin yaz tatilini ne zaman biteceği belli oldu. Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı başlayacak.

MESLEKİ ÇALIŞMALARIN AMAÇLARI:

  1. Eğitim ve öğretimin niteliğini geliştirmek ve verimliliği arttırmak.
  2. Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak.
  3. Yenilenen, güncellenen öğretim programları hakkında öğretmenlerin bilgilenmelerini ve içeriğini müzakere etmelerini sağlamak. 4. Derslerin işlenişinde uygulanan yöntem ve teknikler, kullanılan öğretim materyalleri ile ölçme ve değerlendirme kriterleri hakkında öğretmenlerin bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmalarını sağlamak.
  4. Eğitim ve öğretim süreçlerinde karşılaşılan sorunları tespit etmek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek.
  5. Öğrenci, veli ve çevre etkileşimini artırmak. 7. Eğitim ve öğretim uygulamalarındaki iyi örneklerin paylaşılmasını sağlayarak özgün çalışmaları geliştirmek.
  6. Öğretmenlerin ders kazanımlarına yönelik yazılı ve görsel yeni öğretim materyalleri ile içerikler hazırlamalarına, geliştirmelerine ve paylaşmalarına destek olmak.
  7. Öğretmenlerin bireysel gelişimlerine katkı sağlamak.
Editör: TE Bilisim