Hibrit eğitim modeli nedir, ne demek? Hibrit eğitim ne anlama geliyor? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Hibrit eğitime dair detaylı araştırmalar yapılıyor. Anadolu Üniversitesi resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi derslerinin Yükseköğretim Kurulu Kararları ve Sağlık Bakanlığı tedbirleri dikkate alınarak, hibrit eğitim şeklinde yapılacağını aktardı. Gözler ise Hibrit eğitim modeli nedir, ne demek? Hibrit eğitim ne anlama geliyor? sorularına çevrildi.

HİBRİT EĞİTİM MODELİ NEDİR, NE DEMEK?

Hibrit eğitim, harmanlanmış öğrenme geleneksel eğitimi desteklemek amacıyla teknolojik materyallerin kullanılması olarak düşünülmemelidir. Harmanlanmış öğrenmedeki denge çevrimiçi ağırlıklı eğitim veren bir kurumun verimliliği arttırmak amacıyla çevrimiçi eğitime ek olarak yüz yüze ders vermesi olarak da düşünülebilir.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE HİBRİT EĞİTİM

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde, "Üniversitemizde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi dersleri, 4 Ekim 2021 tarihinde başlayacaktır.

Eğitimin, Yükseköğretim Kurulu Kararları ve Sağlık Bakanlığı tedbirleri dikkate alınarak, "hibrit eğitim" şeklinde (yüz yüze ve online karması) yapılması planlanmaktadır. Bu planlamada, bazı dersler tamamen online, bazıları tamamen yüz yüze, bazıları ise sınıf ortamında canlı yayın eşliğinde verilecektir.

Hangi dersin ne şekilde verileceği, bölüm ve programların web sitelerinden duyurulacaktır. Öğrencilerimize sevgiyle duyurur, sağlık ve esenlik içinde kampüsümüze bekleriz." ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim