Durim Abazi / Özel Haber

Sırbistan  Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç’in aksine Sırbistan Kültür Bakanlığı, Twitter’ın bu hamlesine şaşırıp kararın bu ağın ilke ve amacına aykırı olduğunu savundu. RTV, Sırbistan’da Twitter’ın kullanıcılarına tavsiye etmeyeceği on birinci medyadır. Twitter bunu, Sırp hükümetinin fonlama, doğrudan veya dolaylı siyasi baskı yoluyla editoryal politikayı kontrol ettiği bir araç olarak nitelendirdi. Bu arada Sırbistan cumhurbaşkanı Twitter’da neyin tartışmalı olduğunu görmüyor.

“TRUMP OLMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM!”

Cumhurbaşkanı Vuçiç, “Peki kimlerle işbirliği yapacaklar? Suçlular ve hırsızlarla mı? Hükümetle işbirliği yapmaları gayet normal. Devlet olarak o medyaların çoğunu finanse etmiyoruz bile. Amerika’nın Sesi’ne, BBC’ye para ödüyorlar ve hükümet olduklarını söylemediler. Bu, gerçek sansürün kim olduğu başka bir sorusuna yol açar. Bu yüzden kovulmayı, dünyada başka bir Trump olmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Propaganda yapıyorlar

Bırn gazetecisi Radmilo Markoviç, Sırbistan’daki medyanın durumu hakkında yorum yaparken, çoğu medya kuruluşunun hükümete kendi gerçeklik yorumlarını sunmaya hizmet ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Çok sayıda gazete, kamu yararına çalışmayan ve parti sadakatinden büyük ekonomik faydalar sağlayan parti propaganda gazeteleridir. Öte yandan, yaptıklarının cezası, yani sorumluluğu yoktur.” Markoviç’e göre, paradoks olan, hükümet yanlısı medyanın genellikle daha önce yayınlamadıkları haberleri reddetmesi ve bu nedenle izleyicilerin tam olarak ne hakkında olduğunu bilmemeleridir.

Editör: TE Bilisim