Kaya Temel / Özel Haber

Galatasaray  ile Çaykur Rizespor arasındaki Oğulcan Çağlayan davasının ve Marcao’ya verilen 8 maçlık cezanın görünenden daha derin boyutları olduğunu belirten Başkan Elmas, “Bu olay bundan çok daha geniş kapsamı olan, Galatasaray’a diz çöktürmeye çalışılan, Galatasaray’a birçok yolla baskı yapılan, en sonunda da Galatasaray’ın farklı bir oyuncusuna verilecek cezayla tehdit etmeye kadar gidilecek bir olaylar zinciri.” ifadelerini kullandı.

“VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Elmas, “Sözleşmedeki bir maddede, Tahkim Kurulu aleyhine bulunduğumuz suç duyurularından feragat etmemiz istendi. Yani federasyon ve kurulları da bu işin içinde. Biz bu suç duyurusundan asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi. Elmas, “Burdan herkesi uyarıyorum, Galatasaray çok köklü ve büyük bir camiadır. Haksız şekilde ceza verme çabalarının altında bunu yapmaya çalışanlar ezilir. Galatasaray çok bedel ödemiş bir camiadır, bu savaşın sonunda da kazanır.” ifadelerini kullandı.

“SUÇ ÖRGÜTÜ”

Galatasaray, bedeli neyse öder ve sonunda kazanır diyen Elmas, “Galatasaray’a karşı içeride bir lobi var. Bana göre suç örgütü.” diye konuştu.

MARCAO İÇİN İTİRAZ YOK

Başkan Elmas, “Biz Marcao’ya verilen cezanın her ne kadar hukuksuz ve hakkaniyetsiz olduğunu düşünsek de tahkim kuruluna itirazda bulunmayacağız. Kulüp içinde de disiplin yönetmeliğimiz gereğince yaptırım yapacağız. Marcao, itirazını kendisi yapacaktır.” diye konuştu.

TFF’ye sert uyarı!

Galatasaray Başkanı Elmas, TFF’yi sert bir dille uyardı. Elmas, TFF ile olan ilişkilerimizi sadece resmi yazışmalara indirme kararı aldık. Kişisel olarak da hiçbir yöneticiyle görüşmeme kararı aldık dedi.

‘Haraç istiyorlar’

Başkan Elmas, “Oğulcan Çağlayan dosyası için bizden bir haraç istiyorlar. Oyuncunun bonservisinden daha yüksek bir haraçtır. Kaynak aktarmaktır. Disiplin ve Tahkim, bu haracı Galatasaray’a baskıyla ödetmeye çalışıyorlar. Galatasaray’a haraç kesemezsiniz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim