Yolculukta PCR testi zorunlu oldu mu? Seyahatlerde PCR testi ne zaman zorunlu olacak? Sorularının yanıtını sizler için haberimizde derledik. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yolculukta PCR testi zorunluluğu hakkında açıklama yapmıştı. Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı "PCR testi zorunluluğu" genelgesi ile ilgili detaylar belli oldu. Peki, Yolculukta PCR testi zorunlu oldu mu? Seyahatlerde PCR testi ne zaman zorunlu olacak? İşte tüm detaylar…

YOLCULUKTA PCR TESTİ ZORUNLU OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Uçak ve şehirler arası otobüs yolculuğu için zorunlu PCR testi uygulamasını devreye alacağız" şeklinde açıklama yapmıştı. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı genelgesinde de bu kararın yürürlüğe alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgede, test zorunluluğunun 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren geçerli olacağı belirtildi. Test zorunluluğu aşı olmayan ve daha önce hastalığı geçirmemiş vatandaşlar için geçerli olacak.

SEYAHATLERDE PCR TESTİ NE ZAMAN ZORUNLU OLACAK?

Aşısız veya hastalığı geçirmemiş kişilerin özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirlerarası seyahatler için negatif sonuçlu PCR testi bulunacak. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecek.

Editör: TE Bilisim